• dyra
    "A hülyítés viszont egy pejoratív kifejezés, az hogy szerinted nincs szükség x évente új mobiltelefonra az nem egy abszolút igazság."

Ez csak nézőpont kérdése, ha a környezetvédelmi indokokat teszem előtérbe akkor azt gondolom, hogy felesleges évente telefont cserélni. Ha azt nézem, hogy Jóska kifogja használni a picit gyorsabb vasat a picit jobb kamerával mert "power user" akkor nyilván nem az. De itt ebben azért mégiscsak dűlőre kéne jutni és a két érdek közti különbség nem könnyen összehozható.

"Ahogy írtam lehet, csak ennek ára van amit a fogyasztó nem fizet be mert jelentős részt ár szerint szelektál. "

Szerintem ez nem igaz. Az emberek hajlandóak többet fizetni egy jó termékért. Itt arról van szó, hogy sok piaci szegmensben nincs választása. PL a mosógépek, TV még az is lehet egy helyen gyártják őket más márkanévvel. De a PC ipar is ilyen. A termékek közt lényegében nincs különbség. Az ipar trendekre mozdul rá a marketing meg rásózza az emberekre. Nem hiszem, hogy azon múlik akarsz-e minőséget vagy sem. A termékek jó részénél nem elérhető minőségi választási opció. mi volt előbb a tyúk vagy a tojás nem tudom.

"A hatóság(EU szinten mondjuk) annyit tehet hogy előírja hogy a termék mekkora részének kell újrahasznosítottnak lennie"

Áááá kiviszik harmadik országba a termelést és annyi.