• dyra
    #31
    Probalj meg akkor Franciaorszagban, vagy Olaszorszagban IT melot kapni. A nagy penzugyi kozpontokban van informatikus hiany (New York, London, Hong Kong, Zurich, Szingapur), meg a periferias outsorce celpontokban, amik viszont a legfejlettebb orszagokon kivul vannak, de nem tul fejlettelenek(Magyarorszag, Ukrajna, India). Ezen kivul meg van Kalifornia, ahol a legtobb IT startup van.


    IT melo neked mi? Jánoska aki "rendszergazdáskodik", nyomtató állít be meg gépet meg az Outlook beállításait cseszteti Margitkának a titkárságon az nem IT hanem egy "semmi". Betanított majmok elvégzik kis túlzással, természetesen ezekbe a munkakörökbe nem fogsz bekerülni vagy csak nehezen. De ha fejlesztő vagy és jó akkor kb bárhova mehetsz a világba.

    Az Amazon csak ugy tud barkit kiszoritani, ha TOBB fizetest ajanl, ezert elszipkazza a munkavallalokat. Es egyebkent a valosag az, hogy valoban TOBB fizetest ajanlanak, mint a legtobb konkurencia.
    Ha egy masik ceg az olcsobb munkaero remenyeben kulfoldre megy, arra semmi hatassal nincs ha egy meg annal is kevesebbet fizeto ceg van a piacon. Amit irsz annak csak akkor van ertelme, ha az Amazon felverte a bereket egy kornyeken, es emiatt a tobbi ceg kiszorul, mert nem tudjak kifizetni.


    "felverték" minimálbérre a fizetéseket.

    Az Amazon bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban dolgozó munkatársai esetében óránként 15 dollárra növelte a minimálbért. Ez az eddigi összeg (óránként 7,25 dollár) több mint kétszerese. Az új minimálbér november elsejétől lép majd hatályba és a változás több mint 250 000 alkalmazottat, 100 000 szezonális munkást, valamint minden részmunkaidős és eseti foglalkoztatottat érinteni fog.

    Az Amazon gyakorlatilag nem fizet adót
    Az Amazon raktárakban az emberek a gépek szolgái
    Olasz­országban vizsgálat indult az Amazon ellen
    Sztrájkolnak az Amazon madridi logisztikai központjának dolgozói
    Eljárás indult az Amazon ellen Ausztriában
    Béremeléssel reagált a kritikákra az Amazon