• defiant9
    #28
    "Nem lényegről megy a vita. Globális probléma és nincs globális válasz. A politikusok tojnak az egészre. Vagy tudnak valamit vagy tudják, hogy nincs mit tenni vagy nem tudom"
    Van mit tenni, de ilyen az amikor nemzeti kormányok vannak, arra zéró közeli esély van hogy ez megváltozzon.

    "Tettünk egy alig értelmezhető lépést a tisztább környezetért közben meg ontjuk kifelé a műanyagot ettől független azáltal, hogy az ipar mostanra szinte semmit nem javít hanem csere."
    Az egyedi mérnöki hibabehatárolás javítás költsége összemérhető lenne a tömegtermelésbe létrejövő termék árával. Te akkor mint fogyasztó mit választasz, hogy 80-120 fabatkáért megjavítják az x éves kütyüd, vagy 100-ért kapsz egy zsír újat. A fogyasztó dönt, nem a gazdag cégvezetés, az állam próbálja torzítani a döntést, azzal hogy megdrágít vagy betilt bizonyos döntési opciókat.

    "kellene megváltoztatni a megtermelt javakat igazságosan elosztani"
    Rendben, te most jóval többet termelsz és kapsz mint a 3. világban egy csóringer. Akkor legyen az hogy fele jövedelmed elveszik és odaadják neki? Vagy te csak úgy gondoltad hogy a nálad gazdagabbak jövedelmét vegyék el? Hol a határ? A jól kereső szakember akinek elveszik 500.000 $ jövedelmét azért hogy felhúzzák vele 50.000-re a csóringereket az demotivált lesz a munkavégzésben. A végeredmény egy szocialista iparvállalat ahol ugyan jóval kisebb a szórás a takarító és a vezető mérnök jövedelme közt de termelékenységi szintje messze elmarad a kapitalista vagy piac/versenygazdasági szinttől.

    "Személy szerint amit tudok megteszek"
    Ez dicséretes, ha mindenki ilyen lenne akkor nem kellene az EU-nak betiltani az eldobós zacskókat, műanyagokat. Sajnos a nép jelentős része nem ennyire érzékeny a környezetvédelemre, csak a tiltásból 'értenek'.

    "és az államtól meg a jó istentől várja a megoldást. "
    Ez is igaz egy jelentős rétegre, ez a demokrácia csapdája, a politikusoknak elég ezt a birka réteget kontroll alatt tartani/manipulálni és be is húzzák a választás. Legyen az Brexit, vagy migráncsozás, meg fog jelenni az a populista párt aki politikai tőkét fog kovácsolni a birka választótömegekből. Amilyen a nép olyanok a politikusai.