• NEXUS6
    #26
    Jogos amit írsz. Másrészt: kik döntötték el, hogy te mint átlagpolgár milyen termékeket fogyassz: Úgy van, a gazdagok. Egyszerűen te is azt veszed ami a polcon van, nyilván nincs más. Régebben volt nálunk is visszaváltós üveg, energiatakarékossági program, stb. Ma a globális cégek döntik el, hogy milyen terméket veszel, gyak milyen életformát élsz. Ez a középosztálybeli életforma pont ugyan olyan Budapesten, Pekingben, vagy Nairobiban. Kik fognak arról dönteni, hogy a jövőben milyen élet formát élsz. Úgy van ugyan ezek a cégek, amelyeket a gazdagok vezetnek. Miután átalakították a te életformádat, kié nem fog változni? Úgy van a gazdagoké.

    A klíma konferencia célja nem az, hogy ők döntsenek. Már döntöttek valamilyen formában. Hanem hogy a döntésüknek adjanak egy nyilvánosságot, amivel téged tájékoztatnak és amivel lenyomják a torkodon ezt a változást.

    A döntés, a kontroll nem a te kezedben van.
    A különböző fajta klímaszkeptikusság valamilyen szinten mindenkinél ezt jelenti, hogy ácsi, biztos, hogy a médiában közvetített kép ilyen egyszerű? Felmutatnak egy mumust, amitől félj, és te gondolkodás nélkül elkezded azt csinálni, sőt követeled, hogy azt csinálhasd, amit ők akarnak.