• xrt
  #10
  "Eszerint sikerült összeállítani egy olyan új műanyagot, amelynél a különböző adalékanyagok (így például a színezékek és a terméket megerősítő kemikáliák) eltávolítása nem ütközik komoly akadályokba, vagyis a több alkalommal való újrafelhasználás egy erős, nagyjából 12 órán át tartó savfürdővel megoldható lenne."


  Először is ha mondjuk fertőzött, nem tiszta műanyagot akarnak "kezelni" azt hogy?

  Pár évvel ezelőtt egy kamaszkorú gyerek (még a hírekben is szerepelt!), ráadásul Magyarországon felvetette hogy célzottan baktériumokkal kellene a müa szemetet semlegesíteni. Ez a hír kb 2 hétig volt olvasható, most meg nem található sehol.

  És megint lehet padlóra leszek átkozva, de akkor is csak gondolatébresztőnek:
  Mindenki nagyra van hogy a műanyagokat be kell tiltani. DE (!) mi van a tervezett elavulással? Amikor egy mosógépet 5 évre, egy autót 10, max. 12 évre gyártanak, az autóban levő izzó 5 év múlva tervezetten kiég, és ez csak egy kis szelete a felhasznált termékeknek!
  Nem lehetne újrahasznosítható műanyag edényeket készíteni?
  Nem az lenne a normális, hogy újra a javítható, nem egyszer használható dolgokat legyenek kénytelenek gyártani? Azt büntessék aki eldobható cuccokat dob a piacra? (Ja, nem, akkor kisebb a profit. :( )