Sekiro: Shadows Die Twice

Összevont topik a játékosok fórumában
  • Ulthanito
    #10
    Nos, fél három óta tolom a játékot, most hagytam abba, azaz négy órát jásztottam vele.

    Kezdem azzal, hogy még bossal, olyan igazi, hosszú HP-s nem találkoztam. Nagyon vegyesek az érzéseim, ez fényévekre van a Bloodborne-feelingtől. A játék sokkal inkább DaS, mint BB, visszaköszönnek hangok, fontok a sorozatból.

    A látványvilág nagyon vegyes. A játék eleje meglehetősen ronda, meg is ijedtem, hogy így marad, aztán a következő pályákon már szebb az összkép. Gyönyörűnek semmiképp nem nevezném, nagyon inkonzisztens a grafika, van olyan terület, ami konkrétan DaS2 színvonal látványban. :(

    A játékmenet nagyon egyedi, a harcrendszer ugyan faék egyszerűségű (csak R1 van), azonban az ellenfelek kiszámíthatatlansága miatt könnyű halni. Az első egy órában összesen háromszor-négyszer haltam meg. Itemek vannak, visszaköszön egy Estus shard-szerű fejlesztési rendszer. Meglepő módon van benne resurrection is.

    Frame pacinges problémát nem annyira éreztem Pro-n, jobban fut, mint a BB, de szerintem a HDR konkrétan semmit nem tesz hozzá a játékhoz. A minibossok kemények, de tanulhatók, mivel eleinte kevés a "vial", könnyű elhullani náluk. Van benne grappling hook, hát, ez nekem nagyon nem tetszik, tiszta Assassin's Creed.

    Szerintem összességében könnyebb, mint a BB, aki a Nioht végigtolta, annak szerintem még könnyebb lesz, egyelőre nem tapasztaltam azt a brutális nehézséget.

    Az összkép minőségi, hangulatos, de ebből nem lesz olyan kultjáték, mint a BB vagy a DaS, az egészen biztos. Coop, online lehetőség nincs benne, itt mindenki magára van hagyva.

    Csalódásnak semmiképp nem az, de talán méginkább rétegjáték lesz, mint a BB. Igazából vagy bejön majd valakinek, vagy nem, attól függ, kinél milyen húrt pendít meg.

    A menüje szép, letisztult, olvasható betűméretekkel. A hangok és a zene helyén van, átvezető videóval eddig csak a játék elején találkoztam. Már körülbelül az ötödik pályán vagyok, de hol a viharban vannak az igazi bossok?

    A From tényleg mert változtatni, a nagy kérdés, hogy jól jár-e vele.

    Toljátok!