dyra#271
"Tehát most sem sikerült válaszolnod egy szögegyszerű kérdésre, csak terelsz itt össze-vissza! Akkor mint az oviban, még egyszer: Ha leírom egy könyvben, hogy a hétfejű sárkány tényszerűen létezik és 5+5=20, majd a könyvet eladom nagy példányszámban, akkor taníthatjuk az iskolában egzakt tényként és tudásként ezt a két hülyeséget? Erre válaszolj igennel, vagy nemmel! Ne félre dumálj!"
Ebből látszik nem érted az egészet. Megint egy szubjektív értékelést akarsz tőlem kicsikarni. Nem az a lényeg én mit gondolok. Így értelmetlenség erre válaszolni ahogy te mondanád irreleváns.
"Te jó ég...Magamtól idéznék akkor, mert megint b*sztál értőn olvasni. Ezt írtam korábban: "A vallástörténeti érdekességként való megjelenítésével eddig sem vitatkozott senki. De Te nem erről beszélsz!"
Megint keversz itt mindenfélét. A vita nem azon van részemről, hogy vallástörténeti érdekességként szólnak-e pár szót a vallásról mondjuk történelemórán. Én a konkrét HIToktatásról beszélek, ami egy teljesen más téma, mert ott tényként tanítják a bizonyítatlan faszságokat istenről, és nem csak kultúrális vagy hagyományőrző értelemben emlegetik! Felfogod már végre mi a különbség a kettő között?"
Ez megint egy szubjektív világnézeti "okoskodás". És pontosan értem amit mondtál a "vallástörténeti érdekességként" nem azt jelenti amit én állítottam szóval ne tegyél közé egyenlőséget.
"LOL! Én nem vagyok ember? Beszarás...Kicsit sem vagy kirekesztő!
De ha már az emberekről beszélsz, akkor ismét csak vegyük ide a tényeket. Magyaroszágon _bizonyítottan_, a hívők száma jelenleg a népesség 27%-át teszi ki, fiatalok körében még ennyit se! Vagyis még a te kirekesztő, értelmetlen és logikátlan véleményed alapján sem jogos a vallás becitálása, mivel csak kisebbségi igény van rá. Ez is öngól részedről!"
Nem érdekes. Matekkal szoktatok jönni. A többségnek nincs kifogása a dolog ellen demokratikus úton választott kormány döntött így. Elmondtad a véleményed tök jó. A többség meg másképp döntött. Ez van. A legutóbbi parlamenti választáson ami hitelesebb mint a különböző közvélemény kutatások egy Keresztény Konzervatív pártszövetség nyert. Méghozzá nem kis előnnyel. De gondolom ezt is megtudod magyarázni.
"Ekkora tanulmány? Ebből is látszik, hogy nem olvastad el, sőt, meg se nyitottad! A részedre közvetlenül linkelt tanulmány egészen pontosan 6, azaz HAT oldal! Ebből 1 oldal lábjegyzet, forráshivatkozások. 1 oldal szűk bevezető, tehát lényegében 4 oldal, de még az sem igaz, mert számos grafikon és ábra van beillesztve ami foglalja a helyet a szövegtől, tehát a konkrét, elolvasandó szöveges tartalom nem több HÁROM oldalnál! Ha nagyon lusta vagy és csak alapfokon beszéled az angolt, akkor sem több ennek átolvasása 15percnél! Tényleg ne égesd magad tovább, mert ez már nekem kínos. Teljesen világos, hogy meg sem nyitottad, le se sz*rtad az egészet, mert téged egyáltalán nem is érdekel semmiféle érv, bizonyíték, te csak a saját magadét akarok hajtogatni. Öngól kettő!"
Megint a csúsztatás. A hivatkozásaira hivatkoztam ami több mint egy oldal. Annak mi értelme, hogy elolvasom a következtetéseit úgy, hogy a hivatkozásait meg se nyitom? Vagy akkor azt mi alapján higgyem el? Mert van sok hivatkozás? Bocs én megszoktam a munkámban is, hogy mindent vissza ellenőrzök. Azért mert te azt mondod, hogy az igaz én nem fogom elhinni.
"Az egyetem nem HIT alapon ad ki tanulmányt, de már meg sem lepődöm a légből kapott fikcióidon. Csak nem értem, ha a méréseket, kutatásokat, ellenőrizhető adatokat nem tartod hitelesnek, akkor mégis mit tartasz annak? Mert ezzel szemben viszont végig arról beszélsz, hogy a biblia érdekes és jó, és igaz! Annak ellenére, hogy abban pontosan NULLA, azaz NULLA ellenőrizhető, reprodukálható adat van! A meséket mégis elhiszed, a tényeket meg lesöpröd az asztalról azzal a címszóval, hogy csak HIT! Grat!"
Egyetem nem egyetem tök mind1. Az állításokat tudod ellenőrizni vagy nem tudod ez a lényeg. A legtöbb embernek pl egy kvantumfizika annyira bonyolult, hogy nem képes azt megérteni visszaellenőrizni. Tehát nekik elkéne HINNI amit az egyetem a tudomány állít. És itt kezdődnek a bajok. Amit te nem értesz. Mert simán elhiszed amit az Egyetem vagy a tudomány állít. Én meg nem. Ez a különbség.
"A gyereknek VALÓS információ kell a világról! Abba beletartozhat a vallás megemlítése is, de nem a teremtéselmélt tényként való beállításának formájában, mert azt gyakorlatilag mára megcáfolta a tudomány. Folyamatosan félrebeszélsz. Mi éppen amellett érvelünk, hogy felnőtt korban már van annyi érettsége -talán- egy embernek, hogy el tudja dönteni, szüksége van-e babonákra, hiedelmekre, önmeggyugtató hazugságora az életében vagy sem. Egy gyerek viszont mindent elhisz, tehát nagyon kell vigyázni, hogy butaságokat ne tanítsunk neki, mert akkor azt tekinti valóságnak! Márpedig ne tekintse valóságnak istent, ha egyszer semmiféle bizonyíték nincs a létezésére, több ezer év alatt egyetlen hívőnek sem sikerült bizonyítékot szolgáltatnia erre."
A gyereknek sok információ kell a világról. Olyannak kell megmutatni amilyen. Ha a szülei vallásosak és vallásos nevelést akarnak neki akkor az az ő útja. Nem lehet mindent kontrollálni és nem is kell. A gyermek nevelése elsősorban a családban történik (szerencsés esetben).
"Akkort most leírom hatvaezredszerre is, hogy erre valók a templomok, vallási intézmények! Vallásszabadság van, ezeken a helyeken lehet ápolgani a hitet annak, akinek ez kell. Az iskola viszont nem erre való, oda nem ezért küldjük a gyereket! Period."
Szubjektív érvelés szokás szerint. Győzz meg embereket az igazadról, lobizz alapíts pártot és érd el. Addig elmondhatod a véleményedet. De a világ nem az óhajaid szerint működik az csak úgy van.