• dyra
    Értem, neked nem egy objektív mérce egy cuccnak az értékelésére az eladott példányszáma. És még meg is magyaráznod, hogy magas eladott szám nem jelenti azt, hogy a termék érdekes lenne az emberek számára.

Fogadj meg tőlem egy tanácsot! Kereskedőnek ne menj. Mert ha csak azt fogod árulni amiről te azt gondolod, hogy érdekes és jó akkor bizony hamar csődbe mész.

Rohadtul nem érdekes te mit gondolsz a Bibliáról. Az a lényeg, hogy az emberek mit gondolnak róla. De folytasd a szubjektív érvelésed, hogy miért "szar".

"Megint egy ferdítés. Idéznéd tőlem ahol én "5 percet adtam" neked az átolvasásra? Ha téged az igazség valóban érdekelne -ahogy nem érdekel sajnos-, akkor az lett volna a megfelelő reakció, hogy "köszönöm a linket, utánaolvasok és ha már képben vagyok, megvitatjuk". Ehelyett te jössz itt azzal, hogy sokáig tart elolvasni, meg kitalálsz nem létező 5 perceket.
    Az igazság nem attól függ, mennyi az anyag mögötte. Ha a Te gondolkodásmódod szernt működne a világ, akkor mai napig azt taníthatnánk a gyerekeknek, hogy a 4 alapelem a "Tűz, a víz, a föld és a levegő". Ez rövid és egyszerű mint a faék! Hazugság ugyan, de minek annyit olvasni nem? Minek tanítanánk ezzel szemben az igazságról? Gázokról, plazmáról, molekulákról, periódusos rendszerről, atomokról, protonokról, neutronokról, ahhoz túl sokat kell olvasni és tanulni.
    Az igazság szempontjából teljesen lényegtelen, hogy te hajlandó vagy olvasni vagy sem!"

Nem nem. Amiről te itt beszélsz az nem tudomány hanem hit. Bedobsz ide egy tanulmányt amit ezerszer kihangsúlyozol, hogy ki írta (mintha nem lenne tökmind1 az írás szempontjából csak a tartalmi lényeg a fontos). Majd mikor közlöm veled, hogy nincs időm egy ekkora tanulmány teljes átvizsgálásra belátható idő belül közlöd velem ezt. Csak azért mert egy egyetem adta ki a dokumentumot "HIT" alapon ami ellen amúgy folyamatosan érvelsz "elvárnád" tőlem, hogy elfogadjam. Miközben egészen biztos vagyok benne, hogy nem ellenőrizted le a hivatkozásait csak "elhiszed". Miért is? Mert a tudomány állítja! Ez pont olyan mintha isten mondaná. Az a lényeg valaki állítja aki neked hitelesnek tűnik és akkor az úgy is van. Aztán persze jön a takaró, hogy logikailag levezethető, bizonyítható, a tudomány így és így működik miközben az alapvető problémát nem vagy képes megérteni. Amit te csinálsz az pont ugyanaz a HIT amivel a full vallásosak takaróznak. Ugyanaz a jelenség. Őszintén kérdezem vannak saját gondolataid?

"Igazság"? Kinek akarsz te "igazságot" oktatni?

A gyereknek információ kell a világról nem az, hogy az isten vagy a tudomány nevében már kiskorában megmondják neki a tutit. Rohadt jó iránytűje van a legtöbb embernek ha megkapja a tudást az életről, a vallásról, a hitről, a tudományról, művészetekről akkor majd kirakja a saját történetét. Ezt szabadságnak hívják. Amikor nem eszmék és ideák alakítják az elméd. Amikor képes vagy elengedni dolgokat amikhez korábban ragaszkodtál.

A nyers matek és fizika oktatás pont olyan elhülyített idiótákat eredményezne mintha benyomnál egy kolostorba valakit. Az élet nem csak logikából, matekból és fizikából áll. A szellemet is táplálni kell és a HIT-nek is megvan a helye. Mert sokszor sok dologban csak a HIT van. Nincs időd végig menni ellenőrizni minden lehetséges kimentet.

De úgysem érted meg, szóval mindegy is.