• defiant9
    "Nem ignorálok semmit, "
    Ezt remélem te sem gondolod komolyan.

"Magyarország régen egy keresztény ország"
    Még régebben meg sámánokban hittünk, és ma is népszerű, akkor?

"Ezek után az iskolákba nyilván nem Buddhista szerzeteseket fognak hívni"
    Miért nyilván? Az hátrányos megkülönböztetés ha a katolikus pap bemehet, kap fizetést 2 gyereknek tartott óráért, de Jehova tanúja, vagy buddhista szerzetes már nem. Ezek szerint te helyesnek tartod az államhatalom általi vallási megkülönböztetést? Ugye nem ignorálod a kérdést?

"Még az EU-s alkotmányba is be akarták tetetni"
    Jah, az egyházak. Az megvan ugye hogy azzal nem mondasz újat hogy az egyházak minél nagyobb befolyást akarnak, minél több hívő által, ez a 'hatalmuk' forrása.

"Az én álláspontom, hogy a gyereknek nem árt,"
    Ismét ignorálod hogy a hittanóra nincs ingyen. Tehát a kérdés: Pisa tesztben szar pontot értünk el 'fizikából' egyre hátrább szorulunk a listán, ami az ország versenyképességét csökkenti. Ekkor dönthetsz hogy fizika/informatika vagy hittan oktatásra allokálsz 1 órát a keretből. Mi a helyes döntés?

"gyerekek semmiféle hátrányt nem szenvednek attól ha más dolgokkal is találkoznak mint a tudomány"
    Már hogy a retekbe ne? Ha valaki heti 2 órát tanul fizikát akkor sokkal járatosabb lesz a természettudományban mint aki csak egyet. Az érem másik oldalán pedig az áll hogy nem hitetik el vele hogy isten varázsütésre saját képére teremtette Ádámot, erről nem fog tudni. A fizikai összefüggések mentén való gondolkodás vagy akár a programozás nem is azért fontos mert közvetlen haszna van(bár az utóbbinak ma már eléggé van), hanem mert fejleszti a logikus gondolkodás képességét. A vallásos történetek befogadása pedig egyáltalán nem ilyen, ahogy írtam az a kényelmes langyos víz, szecskázás ahogy Szent-Györgyi mondaná. Az meg nekem kell ismét mondanom hogy ezt az érvet is ignoráltad már. Most meg van pofád azt állítani hogy te nem tettél ilyet? Gerinctelenség a köbön ahova eljutottál.