• defiant9
    "Tipikus kiforgatás."
    Tipikus ostobaság. Egyszer bagatellizálni próbálsz hogy á nem is jelentős a hagyjuk, máskor meg azért kell mert jelentős igény, mindezt ugyanazon az alapon.

"Támaszthat."
    Miért? Ha egyvalaki igényét kielégíted akkor mindenkiét ki kell. Nem diszkriminálhatsz az alapján hogy ki melyik istenben hisz.
    Egyébként pedig nem támaszthat, ami tudományosan nincs alátámasztva az nem oktatható, különben tényleg jelentős lesz a magadfajta birka réteg. Ami speciel a kormánynak érdeke, mert szavazóbázis.

"Mi köze a védőoltásoknak a tantervhez? Szépen összemosol nem összetartozó dolgokat"
    Csak te vagy olyan ostoba hogy nem látod a szembetűnő összefüggést, ami pedig a szülő döntési kompetenciájának húz határt minrkét esetben. Ha az orvostudomány által igazolt az oltás beadása, akkor a szülő ezt nem bírálhatja felül azzal hogy homeopátia legyen helyette. Ugyanígy nem bírálhatja felül azt a szülő hogy fizika óra helyett hittan legyen mert az előbbi tudományosan megalapozott míg a második csak kitaláció.

"Arra nem tudsz magyarázatot adni, hogy miért kéne őket kitiltani"
    Én leírtam hogy az iskola miért a tudományosan megalapozott oktatás helye. A rétegigények fő problémája hogy ellentmondásosak, ezt a témát még mindig kerülöd(ahogy megjósoltam). Nem lehet mindenki agymenésének teret engedni a tantervben. Az állam és a vallás kettéválasztandó, az iskola pedig állami intézmény. Gyerekverésre is lenne igény, vagy arra hogy náci ideológiát tanítsanak, ezek tudományosan nem megalapozottak tehát nincs helyük.

"Diktaturákban működnek úgy a dolgok ahogy te mondod."
    A sötét középkorban működtek úgy a dolgok ahogy te szeretnéd és a vallás legitim eleme volt az oktatási rendszernek.
    A vallásnak a felnőttek világában a helye akik már tapasztaltak/érettek a helyükön kezelni az információt, a gyermek egy társadalom által fokozottan védendő személy.