• defiant9
    #204
    "Nem én hordtam össze hülyeségeket"
    Szent-Görgyi sehol nem említette pl. a motivációt, ezt te hoztad be, ahogy az emberközi lózung-ot is te mantrázod. Ezekből az elemekből áll össze az utópia, nem abból hogy ne tanuljunk adathalmazokat amik az akkori kor oktatási rendszerére sokkal jellemzőbbek voltak mint ma. Értelemszerűen Szent-Györgyi nem is tudott nyilatkozni a mai rendszerről. Végül te magad is leírod hogy nem tudod hogy konkrétan miként is működne amit összehordtál és most próbálsz egy nagy név mögé elbújni. Megismétlem, én nem kívánok a _világi_ oktatási módszertanok árnyalatairól vitázni, itt most a hit aspektusa a lényeg. Tényleg ilyen nehéz ezt felfogni? Idézd be kérlek mit is mondott Szent-Györgyi a hitoktatás hasznosságáról ha relevánsnak érzed az álláspontját.

    "Meg kell nézni a középkor vagy az ókor építményeit. meg akarták csinálni megcsinálták"
    Ennek nem sok köze van a valláshoz, inkább szakmai elhivatottság. Neked azt kellene bizonyítanod hogy egy hívő építész az jobban meg tud tervezni a boltívet mint az ateista. Azonban a boltív tervezéséhez zéró vallásos hit kell, meg kell tanulni az építészeti tudományból az erre vonatkozó képleteket és alkalmazni kell. Persze tapasztalati úton is fel lehet szedni a tudást, miután 2 boltív rádőlt a hívőkre akkor a harmadikat már masszívabbra csinálod, de a helyes módszer az hogy iskolai könyvekből - fáradságos tanulás útján - szedik össze az építészek ezt a tudást. Plusz a fejükben van a szerkezeti elemeket képező anyagok fizikai paraméterek, hiába csak száraz adat(szecska), akármilyen jól is nézne ki akkor sem fog üveg tartógerendát betervezni majd a végén felütni a könyvet amiből látszik hogy a paraméterei alapján nem alkalmas a célra.

    "Van neked egy agymenésed arról, hogyan kéne gondolkodni és mindenki más tévúton jár."
    Neked nincs agymenésed arról hogy a vallás milyen hasznos is és aki nem ezt gondolja az tévúton jár? Az ilyen kinyilatkozásokból látszik hogy mennyire rövidlátó érvelési módot használsz, ez vezet végül oda hogy gerinctelenül elsunnyogsz a valódi kérdések elől.