• dyra
    #83
    Matematikai képlet. Van egy populáció elsősorban vegetáriánus. Heti 1 - 2 alkalommal esznek húst (régen pl az Európai is ilyen volt). Jön a jólét és a fejlettebb termelési módszerek. Elindulnak a gyorsétteremláncok stb..

    A populáció étrendje megváltozik. Nem heti 1 - 2 alkalommal eszik húst hanem mindennap. Sőt van aki reggel - délben - este. Ezen kívül a tejtermékek fogyasztás is felfut (ezt is könnyű belátni pl a hűtőnek köszönhetően).

    A megnövekedett keresletet ki kell elégíteni. A meglévő földek ugyanis nem ilyesfajta igények kielégítésre lettek használva.

    Következmények!
    1. Kivágják az erdőket, hogy újabb legelőket és takarmány előállítására alkalmas földeket állítsanak elő. Ezeken a területeken soha korábban nem éltek nagy számban kérődző élőlények. Ha nekem nem hiszel menj el az Amazonaszhoz és nézd meg a Dzsungelt majd utána a Dzsungelből kialakított termőföldeket.

    2. A nagyipari termelésnek köszönhetően egy mesterségesen felduzzasztott állatpopuláció jön létre melynek fogyasztása messze túlmutat akár a háztáji békésen legelő marhákhoz képest is.

    3. Egyenes következményként megnövekszik a CO2 és a Metán kibocsájtás. Persze, hogy ez most jó vagy rossz nyilván nézőpont kérdése. Szerintem nekünk most nem annyira.

    "a kifingott metán pont ugyanannyi, mint ha egyébként a természetesen jelen lévő bölények finganák ki... "

    Nagyságrendebéli különbség van.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.11.11. 07:38:39