• bundasjezus
    #129

    "Lakóházon díszkivilágítást még nem láttam, a középületeknél és hasonló épületeknél meg éjféltájban lekapcsolják.
    A fényszennyezettség oka maga a városi életmód."
    Így van, széttárjuk a kezünket, nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak kérem...
    Keveset forgolódsz éjszaka a városokban, nemcsak itthon, hanem külföldön is. A lakóházas díszkivilágítás pedig gazdagabb környékeken divatos. Mutatni kell a szomszédnak, hogy telik rá.

    "A második példáddal nincs mit csinálni, a technikai civilizáció mellékterméke, hogy egyes munkaköröknél képernyőt bámulsz."
    Így van, ezt is elkönyveljük járulékos veszteségként. Nem csak a hülyék, hanem a vakok paradicsomát is építjük.

    "Az emberek nagy része azért nem teker mert az első emelkedőre nem tud felmenni. Az elektromos segítség lényege az, hogy azzal a teljesítménnyel, amivel segítség nélkül 15-20 k/h-t tud az ember felteker dobmra/hegyre is, vagy messzebbre és gyorsabban."
    A váltós biciklit dombvidékre találták ki. A jó kondit nem villanymotorral kell helyettesíteni.

    "Tehát az, aki most 10-20 km távolságból autózik az tud bringával is járni jó időben vagy aki pl. hegyen lakik, de nem tud/akar feltekerni hazafelé az megteheti úgy, hogy a síkterepnek megfelelő erőt fejti csak ki. Tehát mozog, amikor egyébként nem tenné."
    Igen van ilyen is, ez a kisebbség. A többség pedig ül a Tornádó elektromos biciklin, de a lába meg se mozdul. Hülye lenne tekerni.

    "Az okostelefon nem teher arról, hogy hülyén használják."
    Valamiért mégis azok vannak túlnyomó többségben, akik hülyén használják. És akkor ez most jól van így? Elfogadjuk ezt is?A kés azért nem jó példa, mert aki hülyén használta, az már nincs az élők között. Aki viszont az okostelefont hülyén használja, az csak később döbben rá, hogy maga is hülyévé vált, kivéve ha nyomogatás közben elüti az autó.

    "Ráadásul az árambőségnek semmi köze az okostelefon használathoz, mert annak áramköltsége gyakorlatilag nincs a user oldalán, a szerverfarmok használnak sok áramot."
    Még jó, hogy a 123-as hozzászólásomban említettem a szerverparkok energiaigényét. És hozzátettem, hogy nem egy okostelefon fogyaszt sok áramot, hanem az a több milliárd együttvéve...

    "Animációs mesefilmmel "érvelni"? Epic.."
    Talán ha leszállnál a magas lóról és körbenéznél a világban, akkor rájönnél, hogy nem csak a te látásmódod és nem csak a te igazságod létezik. Nem tudom te milyen animációs filmeket néztél eddig, de vannak köztük gyomorszájon vágós, felnőtteknek szóló témájúak is. Akira, 9, Wall-E... Biztos végigröhögted őket. Bár ezek felnőtteknek szólnak, szóval nem a te hibád, ha nem érted őket. Viszont magyar népmesét biztosan nem néztél. Ha néztél volna, sokat tanultál volna belőlük.