• bundasjezus
    #12
    Mindig vannak pontatlanságok, bizonytalanságok illetve a kutatók sem rendelkeznek elégséges információval, ezért nem lehetett és még ma sem lehet pontos jóslásokba bocsátkozni. Futunk az események után.

    Sokáig tényleg hitvita kérdése volt a globális felmelegedés, annak ellenére, hogy logikailag és tudományosan megalapozott elmélet volt. Az elmúlt tíz évben viszont elkezdtük a saját bőrünkön érezni a változásokat. Annyi időjárási szélsőség és extrém anomália bukkant fel az utóbbi időben, hogy tényleg csak az nem látja be, hogy valósággá vált a globális felmelegedés, aki szándékosan nem akarja látni.

    Nem is a jelenlegi helyzet az igazán aggasztó. Hanem az éghajlat változásának gyorsasága. Gyorsul a folyamat és ez a gyorsulás években mérhető és nem évszázadokban. Ami most történik és amit most tapasztalunk az még csak a legeleje a globális felmelegedésnek. Most még csak az első ipari forradalom idején a légkörbe juttatott CO2 hatását érezzük. A légkörnek ekkora a tehetetlensége, hogy a múlt kibocsátásának a jelenben érződik a hatása. Olyan ez, mint egy óriási vasúti szerelvény, amit nagyon nehéz mozgásba hozni, de ha egyszer meglódul, akkor átmegy mindenen.
    Utoljára szerkesztette: bundasjezus, 2018.08.11. 13:52:49