• Irasidus
    #355
    Az autonóm azt jelenti, hogy azt az utasítást hatja végre, amit beprogramoztak. Az önvezető meg önálló döntéseket hoz. A rakéták nem önvezetők, hanem bizonyos autonóm rendszerekkel rendelkeznek, amik a rakéták esetében folyamatos kontroll alatt vannak. Mindenesetre van abban valami szép, hogy egy programhiba miatt felrobban Szojuzt hozol példának, a biztonságra.

    "Michigan-ben már tavaly engedélyezték, Kaliforniában meg idén. Te az állításod ezek után tetted."

    Értem, hogy muszáj kötözködni, de ennyire? Én sehol nem állítottam sem helyet, sem időt, mivel én magáról az önvezetésről beszéltem.

    "Hol lenne, a NASA-nál. Ez kb. mindenki más számára egy érdektelen adatsor, csak te vagy olyan szánalmas hogy ezek darabszámába próbálsz kapaszkodni, hátha nincs 10.000 csak ezer, vagy 100.000. Egyébként mi alapján állítod hogy az adat hibás. Nincs saját véleményed, csak lapítasz és kérdezni mersz... De szerinted mit számolt ennyi ember három hónapig? "

    Még mindig nem látom a több tízezer pályaadatot, csak egy képet. Az, egész állításod ezen az adaton múlik, szóval nagyon is lényeges. Kár, hogy nem vagy képes beismerni, tévedtél.

    "A rakéta kap egy előre számított röppálya-adat halmazt, természetesen a végcélt az ember határozta meg."

    Ezt honnan szeded? Ez megint egy olyan hasból felböfögött dolog, mint a több tízezer pályádat. A rakéták nem önállóan repülnek, a pályaadatokat a repülés különböző szakaszaiban meg kell adni, vagy módosítani, de ez rakétánként eltérő. Ezért vannak a vezérlő központban, hogy vezéreljék... Valamikor a 60'-as években az oroszok próbálkoztak ennyire automatizálni az űrszondákkal, és mind kudarcba fulladt, azóta az űrszondák kivétele nélkül mindegyiket lehet vezérelni a földről, és meg is teszik. Amit írsz az katasztrófa.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.12.18. 15:01:54