• CsZ
    #33
    Ha azt hallom, hogy mit fog majd csinálni a sok ember a robotok mellett mindig eszembe jut, hogy ha heti 4 napot dolgoznánk máris 3 nap jutna arra, hogy költsük a keresetünket, és még mindig fontosnak éreznénk magunkat, nem unatkoznánk.
    Robotok terjednek: feleslegesség válik emberek munkája. Kevesebbet dolgozunk az életünkben: ezek az emberek beállnak az ilyen felszabaduló munkalehetőségekbe.

    Ha sok robot dolgozik, akkor kevesebbet kell dolgoznia az embereknek, és többet kell keressünk, - mert szerintem az alapfelállás nem változhat hosszú távon. Társadalmi közép szinten az kell, hogy keressen, aki dolgozik - az elosztás persze nem tökéletes - másképp nem motivált megfelelő munkavégzésre senki. A robotok pedig nem fognak emberek irányítása nélkül embereket szolgálni - szerintem talán soha.

    Adózni kell. Az olyan termék amit robotok állítanak elő majd vagy olcsóbb lesz, vagy adókkal megdrágítják. De ez is azt jelzi, hogy az emberi munka drága lesz, lesz értéke, meg kell fizetni.
    Persze egyelőre annyit nem tudunk elérni, hogy az oktatást - és nem csak a gyerekkori oktatást - olyan vonzóvá tegyük, hogy a legrátermettebbek azt válasszák - pedig logikus lenne nem? És persze az oktatás elengedhetetlen lesz az átálláshoz!

    Így egyébként automatikusan jutna több idő a gyerekeinkre és a szüleinkre is - a robotok által nem elvégezhető emberi kapcsolatok ápolására, nevelésre, segítésre.