• kvp
  #27
  Van egy kevesse ismert terve a jelenlegi magyar vezetesnek. A jovedelemado teljes leepitese es a teljes allami bevetel atterelese a tarsasagi es fogyasztasi adokra. Mindezek mellett az alapveto fogyasztasi cikkek adojanak csokkentese is tervbe van veve. (ujabban mar az internet is annak szamit) Csaladasok eseten a jovedelemado mar most is kozel 0.

  Mit jelent ez?

  Egy vallalat akkor fizet ha:
  -bevetele (forgalma) van
  -nyeresege van
  -tovabba a tokejovedelme utan
  -ezek alol reszleges mentesseget emberi munkahelyteremtessel nyerhet

  Egy ember jellemzoen akkor fizet:
  -ha fogyasztasi cikkeket vesz
  -es ha tokejovedelme van
  -a jelenlegi meg meglevo jovedelemadot pedig gyerekvallalassal csokkentheti 0-ig

  A fenti megoldasban a ceg szamara a bevetel es a nyereseg hatarozza meg a fizetendo osszeget, de emberi munkaero alkalmazasaval csokkentheti az adojat es az allam se esik el beveteltol ha egy embert megis robotra cserelnek.

  Tehat a robot ado az valojaban a tarsasagi vagy a nyeresegadoba kell hogy beepuljon, mivel a robot is csak egy tulajdontargy, tehat az adott ceg fizikai eszkozben levo tokejet noveli, mint pl. egy teherauto vagy barmilyen szerszam.

  ps: Az adorendszer tavlati celja az emberi munkahelyek szamanak novelese es a lakossagfogyas megallitasa, de lehetoleg a tehetosebb kozeposztaly gyermekszamanak novelesevel, mivel az alacsony tarsadalmi mobilitas miatt a kozeposztaly gyermekeibol lesznek a magas hozzaadott erteku munkasok (pl. mernokok, tudosok) es a tarsadalom fenttartasahoz szukseges emberek (pl. orvosok, tanarok, stb.), ezert az o aranyukat edemes novelni.