• TokraFan
    #21
    Az a baj, hogy ez így nem igaz. Az ipari forradalmat is túlélte az, hogy százezrek kerültek utcára. Azt mindig elfelejtitek, hogy a robotok nem alkalmasak minden létező feladatra és nem alkalmazhatók minden területen, nem beszélve arról, hogy a robotok tervezése, üzemeltetése, programozása, mind munkahelyet jelent.
    Vagyis, fogyasztó lesz bőven, ahogy akkor is volt, amikor megszűntek a betanított munkások tömegeit foglalkoztató szalag munkahelyek, vagy amikor a mezőgazdaság gépesítése miatt drasztikusan csökkent a kétkezi munkások iránti igény.
    Vásárló még így is egyre több volt, hiszen a vacakgyártás soha nem látott méreteket tudott ölteni, ennek ellenére. Milliók dolgoznak olyan munkakörben, amit robotokkal még egy darabig nem fognak kiváltani, és ott vannak még a fejlődő országok is, ami hatalmas piac, hatalmas embermennyiség, és még nincsenek bevonva a fogyasztói társadalomba.
    Úgyhogy én nem látom azt biztosítéknak, hogy a termelt árut nem lehet majd eladni. Bill sem erről beszél, hanem arról, hogy az államnak lesz kevesebb adóbevétele, mivel a munkát végző gépek nem adóznak! Ez mást jelent!