Egosoft X4
-
nibron #6989 komplexeket jómagam is hajógyárakra csináltam. egy komplex feladata az, hogy önállóan kiszolgáljon egy hajógyárat teljesen. nálam ez még jól is működött ha olyan helyen építettem fel, ahol más nem nagyon volt. maga a komplex általában nagyra sikeredik, de szerintem a közelében sem jártam Pista bátyóénak. viszont nekem jól műkszik a dolog, nem kell másik szektorból vezérelnem. szépen végig is nézegettem ahogyan épülgetett. közel sem 6-7 fps-el. rendesen ketyegett ahogyan kell. ha valami miatt megnövekszik a forgalom, akkor előfordul némi lag, gondolom ez a játék hibája nem a gépé. azért ha nagyon szeretnék valami sokféle dolgot egyszerre művelni, akkor előfordul, hogy elfordulok a komplexről, esetleg távolabbra elhúzódok tőle, és úgy fordulok, hogy a semmibe nézzek. ez bőven elég ahhoz, hogy az interakciókat folyamatosan tudjam akadásmentesen vezérelni.
csináltam olyan komplexet, ahol a kicsi és a nagy hajógyár együtt van, sőt külön vannak javítódokkok is, de az már tényleg irreális volt. szakember lévén elkezdtem utána számolgatni, hogy csak a háttérszimulációnak mit kell művelnie, majd azt a töménytelen adatot grafikai formába önteni. elég félelmetes volt. ezért szerintem az egy hajógyáras komplexek jól működnek, többet csináltam már és nincs velük gond. de ahol több hajógyárat kell önállóra üzemeltetni, ott már józan ésszel kalkulálva is gond van. Így külön szektorban vannak a hajógyárak. mindegyikben egy. és nincs gondom velük.
valamiért nekem úgy tűnik, hogy a napelemek eléggé terhelik az fps-t. ezért azokat mindig kívülre, kicsit távolabb teszem a központtól. az árnyékuk lehetőleg ne vetüljön semmire.
mostanában nem játszottam vele, az SW modot kipróbálnám, de játékra nincs most időm.