Egosoft X4
  • kisiku
    Erre meg annyi a válaszom, hogy ezért nem építek olyan komplexumokat, amiket te, mert tudom, hogy nem bírja el az engine. Vegyünk alapul egy tök üres szektort.
    Nálam egy gyár kb így néz ki:
    1 db 3-as nagy dokk (hajógyárnál 2 vagy 3)
    1-2 db S/M dokk
    3-6 db L-es raktár
    3-5 db L-es lakómodul
    6-10 db gyártóegység
    1-1 kaszinó+kocsma
    10-12 db defence platform
    ...és az összekötő elemek.

Hajógyárnál ez másabb, ott sokkal több raktárt, Defence-t építek és rakok hozzá Admin centert is.
    Egy ilyennel már lassul a játékmenet. Két-három ilyen komplexum és kb felére esik a képkocka. Ha még flottát is hozok ide, akkor negyedére, majd jön, hogy medium-ra állítom a grafikai beállításokat, mert élvezhetetlen lesz a játék.

Számomra az a meglepő, hogy ugyanez van egy sokkal erősebb gépen, mint az enyém? Mint mondottam, én egy régi konfigon tolom, amit fel kellett húznom egy kicsit, de könnyen meg tudom izzasztani.
    Szóval az engine lehet a ludas, szerintem tökmindegy, milyen gépet tolsz alá. Egyszerűen annyit nem tud kezelni.
    Az Ego a saját engine-jét használja, a demókban sosem láttam még olyan játékmenetet/komplexumot, mint amit te építesz vagy én, valszeg nem véletlenül. Egyből kiderülne, hogy nekik is akadozik.

Ez olyan, mint a szakmámban a mega-giga csoda milliós computeres térdízület a betegnek (egy kocsi ára egy ilyen), aki a kiállításon úgy fut, mint a nyúl (amputáltakról van szó, tehát akinek nincs meg az egyik lába), majd ha benézel a színfal mögé, ott fájdalmasan sír, zokog és vérzik a lába. De azt nem látja a nagyközönség.
    Na ugyanez van itt is. A demoban nem látod, ott minden szép és jó, gyors, sima,stb.