Egosoft X4
  • nibron
    "Mire összelegozóm az oldalakról ami kell."
    ezért kerestem olyan embert akit ez a téma nagyon érdekel. most már távolról is meg lehet tervezni. bár a házat ismerni kell, ha olyan ami még nem volt a kezünkben becsapós lehet. személy szerint a bequiet házakat szeretem 700-tól felfelé. megvannak a beszállítók is, majdnem minden meg van egy helyről. viszont drága. de utána nincs vele gond. sokáig. nekem az msfs-es gépben minden vizes, az rtx3090-esnek ugrott is a garija. viszont beszarás jó blokk van hozzá (asus tuf-3090-eshez való). 12900KS a proci, ezt is cserélni kellene, de elég jól belőttem, nem biztos, hogy most megéri macerálni. az msfs teljesen jól működik. úgy, hogy ez az egyetlen amit i9-essel jól meg tudtam csinálni. az i9-ek nagyon nem jók a szimhez még vízzel sem.

"Olvastam, hogy nem jó összerakni az alut a rézzel, de nem igazán vágom, hogy miért."
    röviden: ozmózis.
    hosszabban: az alu és a réz egymással galvánelemet képeznek, így az egyik megeszi a másikat. villanyszereléskor sem szabad a két fajta vezetéket összekötni. fűtésnél sem lehet egy rendszerben alu és réz elem. fűtésszerelők erről bővebben tudnak nyilatkozni. társasházakban könnyen előfordulhat, hogy az egyik lakásban rézzel szereltek (mint nálunk is), a másikban viszont ezzel az alu csodával. ez az egyik oka, amiért most nyáron átszerelik nálam szénacélra.
    ennél a gépnél, azért kell mindent cserélni, mert a réz és az alu "szétterült" a teljes rendszerben. mindenhová lerakodott. ha bármi bennmarad, akkor a probléma is megmarad. elég drága mulatság, próbáld meg számon kérni attól aki elkövette.

SSD: nem lehet, hogy a vga fúj oda? csináltam már pár elfordított konfogot, nekem nem volt vele baj. ssd-t csak passzívan hűtöttem idáig, de alacsonyabb hőfokkal hosszabb életű lenne, na+ stabilabb. mostanában ez az 50 fokos mizéria már egyre több gondot okoz. sanya bácsival gondolkodunk rajta, lehet kapni akár vizes megoldást is, de eddig még egyik sem tetszett. alapvetően gond van a hellyel, a másik, hogy elég vézna az ssd foglalat, mechanikailag nem lehet terhelni. erre lehetne jól használni a peltier elemet. a hideg oldala menne az ssd-re, a melegre pedig egy lapos vizes blokkot rakni.