Egosoft X4
-
kisiku #6904 Az a baj, hogy a munkahelyi gépemen már nem indul el a játék, mert régi a konfig (persze, nem játékra való), otthon meg vagy hulla fáradt vagyok vagy mindig elfelejtem feltölteni.
No, de a lényeg, hogy a nagyobb távlatokban, amikor kezdesz megerősödni, ugyanaz van,mint az alapjátékban. Pl, hozzásegítettem a szövetségesemet, hogy szinte teljesen kiirtsa az ASC (Imperial Ascendancy) nevű frakciót. Ehhez először lezúzta a Shipyard-ját, majd szisztematikusan foglalta el a szektorait. Nekem ez csak annyiban fájó, hogy így nem fogom tudni az összes hajó tervrajzát megszerezni, habár már most is kb 30 féle korvettet, 100 féle vadászt és bombázót, továbbá 50 féle L és XL hajót tudok gyártani. Megépült a második hajógyáram is és kezdem a harmadik kijelölését.
Tegnap is volt egy érdekes anomália. Az IMP (Galactic Empire) a saját szövetségesének a Wharf-ját rombolta le, feltehetően egy eltévedt lövedék miatt.
Továbbra is idegesítő három dolog a számomra, amik az alapjátékban (a sima X4) is így vannak:
1. Csata közben totál elveszted az anyahajód irányítását, amíg a kishajók ki-be dokkolnak. Semmire nem reagál a hajód, amíg be nem fejezik a dokkolást. Ez csata közben iszonyat idegesítő. Ilyenkor marad az, hogy pause, Remove all orders és akkor legalább meg tudsz állni.
2. Ütközöl valamivel, pl. egy ronccsal és úgy megpörög az űrhajód, hogy alig bírod megállítani. Ez egy 2 kilométeres Providence-nél (ez volt Grievous tábornok hajója a Revenge of the Sith-ben), igencsak sokáig tart.
3. Eltévedt lövedék: a korábbi X részekben lehetett "bocsánatot kérni", itt már régóta nincs ilyen lehetőség. Számos csatában voltam a saját flottámmal úgy, hogy velem szövetségest segítettem ki, majd az is ellenem fordult pár eltévedt lövedék miatt. Ezen javíthatnának azért. Ez itt is így van, az SW modban.
Amúgy nagyon élvezetes, a nagy üzlet akkor indult be, amikor meg tudtam venni az első nagyobb teherhajókat és beindult az első hajógyáram is. De itt is mindent a háború mozgat (lásd valóság), tehát hirtelen túltermelés jelentkezett nálam is, ahogy az ellenfél ki lett ütve.
Már csak két nagy ellenfél maradt, de ilyen sereggel, amim most van, már az sem ellenfél. A Mandalorian Death Watch és a Galactic Empire. Ez utóbbival azért megpróbálok jobb viszonyt kialakítani, hogy legalább még egy pár hajó terveit meg tudjam szerezni.