Egosoft X4
  • kisiku
    #6405
    2 millió forintot nem fogok játékgépre költeni az biztos, azt inkább befektetem ingatlanba egy másik földrészen, így ha visszavonulok vagy teljesen elb*ák Európát, nekem lesz hová elvonulnom (illetve már van). A munkámhoz nem kell ekkora teljesítmény, egyébként ennyiből szervert is kihozok már, ami kicsit hasznosabb, mint egy gamer gép, de kinek mi kell.

    Én nem kívánom, hogy itt is előjöjjön a tipikus magyar mentalitás, amikor egymást leugatják emberek, lefikázzák (abban minden magyar zseniális), vagy említhetném akár a nagyon segítőkész magyar informatikusokat és programozókat "te hülye vagy, menjél inkább péknek", stb kijelentéseikkel, úgyhogy én döntöm el, kinek milyen véleményét vagy írását fogadom el. Biztos van akit ilyen mélységig érdekel a dolog, engem a tuning sosem fogott meg.
    Én általában veszek valami erős közép vagy felső kategóriás alkatrészt, hogy - ahogy írtad is - kb 5 évig menjen, de én nem húzom, max gyári, stabil beállításokkal. Ugyanez van a kocsinál, ugyanez van az emberi testtel is, ha húzod, tuningolod, akkor előbb használódik el. Ahogy te a gépeknél látod, bár én is szoktam hardverezni, úgy én látom a biológiait, azaz az elhasználódott emberi testet, amikor megjelenik nálam a klinikán és ordít a fájdalomtól, pedig még csak 30+ éves...ugyanez.
    A valódi teljesítmény felhasználása-kihasználása attól függ, hogy a szoftver, amit írtak, valóban felhasználja e a "motor" teljesítményét, mert ha nem, akkor nem tudsz mit csinálni. Volt egy nagyon jó városépítős játék a Cities XL. Ennek volt óriási hibája, hogy egyszerűen nem használta a processzor több magját, mindig csak egyet használt, ott pl rosszul írták meg. Hiába van nekem dupla Xeon processzoros szerverem 128 Gb rammal, ha az orvosi program nem használja ezt a teljesítményt.
    De hozhatnám hasonlatnak a versenyautót a pilótával. Ha jó a vas, de szar a sofőr, akkor az sem jó, mint az sem, ha fordítva van.