Egosoft X4
  • kisiku
    #6307
    Szép jó reggelt.Azért az elmúlt néhány nap tartalmas volt részemre mármint a játékban.De egyre több dologra rájövök szép lassan. Szóval az én univerzumomban a Xenonok elszemtelenedtek és elfoglaltak jó néhány Split szektort, amire képtelen voltak az őslakók választ adni. Először megpróbáltam a csendőrt játszani, de csak addig volt jó, amíg maradtam a szektorban.
    Aztán jött a gondolat, hogy a Xenon Shipyard-ot kellene elpusztítanom, de az sem volt jó megoldás, meg itt derültek ki nekem dolgok, hogy mennyire alkalmatlan jó néhány parancs.
    Így maradt az eddig egyetlen bevált dolog: erődöket építek a Xenon szektorok kapuihoz, így minden belépőre halál vár. Egyből meg is indult az élet, jönnek a telepesek, alakul a kereskedelem,stb...Mindez 3 napi játékomba került.

    Jöjjenek a tapasztalatok:

    - Sok lúd disznót győz. Mondjuk ez eddig is evidens volt.
    - A Coordinate Attack még mindig nem világos és nem működik nekem.
    - A Guard until further notice az egyik legjobban használható és működő parancs.
    - 6 romboló is képtelen 1 Xenon K legyőzésére, hacsak nem segítek nekik. Mindegy, hogy ott vagyok vagy nem.
    - Az űrállomás elemei pont olyan sorrendben fognak felépülni, ahogy te a 3D tervezőben csinálod. Ezt eddig is tudtam.
    - A Xenonnal kapcsolatban a gép hajlamos a csalásra (hirtelen a semmiből feltűnő űrhajók, végtelen defence drone és néhány másodperc alatt megépülő űrhajók...
    - Javult a Xenon AI-ja, ahogy támadom az egyik állomásukat, jön az erősítés.
    - Az összes faj gyenge a Xenonhoz képest. Képtelenek segítség nélkül önmagukat megvédeni. Ahogy kiteszem a lábam egy baráti szektorból, már látom, hogy épülnek a Xenon Defence Platformok és a alig-alig tudják a fajok megakadályozni nélkülem.

    Úgyhogy gyakorlatilag a kiszorítom/beszorítom stratégia működik. Egyelőre ennyi.