Egosoft X4
  • kisiku
    #6306
    Igen a UI... Olyan Excel-táblás beütés a térkép. De a PC-s világ azért jó (meg főleg ez a játék), mert lehet foltozni. Olyan mint az utak kátyúzása.
    Nem újat csinálunk, csak a meglévőt foltozzuk, talán kicsit javítunk rajta.
    Nekem borzasztóan hiányzik, hogy régen amikor hajót hívtál, volt lehetőség parancsok kiadására. Ma annyi van, hogy "join my squad", "where is the ..." akármi/akárki vagy hogy "you are fired"
    Tehát nincs olyan, hogy csata közben "gyere, segiccsé' má nekem, me' mingyá meghalok". Nincs olyan sem, "álljál má' le és csináld amit mondok!"
    S tényleg, minden alkalommal minden hajót újra kell assign-olni, hogy csináljon valamit...az állomásokhoz rendelt hajók egy idő után leállnak, meghülyülnek, nem csinálják, amit mondok, amíg újra nem rendelem valamihez.
    Régen az assign is annyi volt, hogy hívtam egy hajót, majd feldobta a listát hogy mihez akarom hozzárendelni. Most keresgélni kell azt is, majd várni néhány mp-et, amíg megérti, hogy én mit akartam.

    Maga az irányítás még okés, bár dzsojsztik-ot utoljára 1999-ben használtam, de még talán kontrollerrel megpróbálnám.

    Apropó, ez csak mellékes: a minap megkaptam otthon a "play with your girlfriend" -et, ezzel jelezvén felém az asszony, hogy mindig sokat ülök a gép előtt és egy női hang beszél hozzám (ez a X-ben a computer hangja)
    Sajnos tényleg addiktív, azaz függőséget okoz a játék, tegnap nem játszottam vele, voltak is elvonási tüneteim (jaj, vajon mi lehet a gyáraimmal?! )