Egosoft X4
  • kisiku
    #6285
    Eljutottam megint arra a szintre, amikor azt mondom, hogy nem tudom, mi lehet Zakharov mester lelkében, de olyan zenét alkotott, hogy az előbb a kanál kiesett a kezemből és a könny kicsordult a szememből.

    Kicsit elkezedtem a sztorit játszani, és eljutottam egy Föld nevű szektorba, vagy valami ilyesmi helyre, (Örsz) Volt itt Vénusz, Mars, meg ilyenek, ismerősnek hangzó bolygók és helyek.
    De ami az Earth szektorban ért (nem, nem a Torus puzzle, amit tegnap éjjel 1-kor hulla fáradtan már nem volt kedvem megfejteni), az a zene.
    Istenem!

    Most is csak azért vagyok itt, hogy ezt leírjam. Ez valami frenetikus. Nagyon tetszik ez az új zenei hozzáállás a játékban. Eleinte nagyon szar volt, mert az alapjátékban az előző részek szintén zseniális művei hangzottak el, csak borzasztó halkan. De ez az új...már sejtem mik adhattak neki ihletet.
    Kicsit fantasy-s, kicsit a káprázatos magyar zongorista, Havasi Balázs Lacrimosa című számánk néhány jegyét véltem felfedezni itt is. Néha be-becsusszan egy kis Gyűrűk Ura-s hangzás egyik-másik zeneszámban. Aztán van benne egy kis egyházi jellegű mozzanat is.
    Egyszerűen nem bírom ki könnyek nélkül. A másik ,ami Antigone Memorial-ban szól...ezek valami isteni szólamok.
    A vokál nagyon el van találva!

    Hogyan?Hogyan tudják ezt zenészek megcsinálni? Hogyan tudják a lelket, az érzéseket így kifejezni? Ezt nem lehet megrendelésre csinálni, ehhez kell valami az emberben ott belül!
    Van egy pár kedvenc videójáték zeneszerzőm, kétségtelen, hogy Zakharov az egyik, de ott van a King's Bounty zeneszerzője is Lind Erebros. Az előző részekben is volt egy pár szám, amitől libabőrös lettem, de most újra érzem ezt...
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2022.11.22. 19:40:07