Egosoft X4
  • kisiku
    #6253
    Jesszusom...mármint a legózás, 5000+euró...jó, én is kb ennyit toltam el csak a mostani utamra (ezért nincs új gépem). Furcsa az élet. Nekem a legóból a Lego vonat volt mindig is az álmom, mármint a régi Lego City-féle vonat, ahol lehetett sorompót/váltót/stb-t állítani külön, kb 80-as évek.De már akkor is horror összeg volt. Aztán nálam jött a még drágább modellvasút (egy mozdony 100e Ft-tól indul), amit mára elfeledtem teljesen.

    No, igen, megtaláltam, ki is kapcsoltam az értesítéseket. Azt is tudom, hogy amíg villog az ordibáló kapitány, tudok neki válaszolni, de hogy ezt 5 percenként csinálja, azzal van tele a tököm.

    A járőr hajóknak szerintem sincs túl sok haszna, én azt csinálom, hogy minden L-es teherhajómnak automatikusan adok 4-5 vadászgépet, aztán valameddig kitartanak. Én értem, hogy fontos a balansz a játékban, és ha már a gazdaság abszolút kereslet-kínálat alapú, akkor fenn kell tartani egyfajta keresletet azzal, hogy a hajók fogynak. Mert mint minden korábbi X játékban, itt is az a végtermék, a többi csak auxiliary vagy secondary cucc, azaz "járulékos" anyag.
    A Matrix 451-be építettem anno egy Fortress-t amit eredetileg a Xenonok feltartóztatására építettem, kb mint a Rebirth-ben volt a PMC-nek a Devries kapuja. Aztán ebből lett egy hajógyáram, majd még két komplexum mellé, majd beköltöztek a Teladik is, úgyhogy itt elég erős a védelem.
    De azért valahogy ki kellett volna már egyenlíteni, hogy ne legyen a "hullanak, mint a legyek" az egyetlen opció. Tehát jó lenne valami kis esély az ellenséggel szemben.

    És ez az "ott vagyok, akkor más a harc kimenetele, ha nem vagyok ott, megint más" dolog, ez sem teljesen jó.

    Most próbálom ezt a Coordinated Attack-ot. De ez szart sem csinál. Kiküldtem egy Odysseus-t megrakva vagy 50+ vadásszal, meg 3 rombolóval, hogy zúzzanak le egy Xenon platformot. Körbeállták 10 km-re és nem történt semmi. Nem lehetne csak simán azt, hogy mindenkit ráküld a célpontra, de az anyahajó hátul marad? Sokkal egyszerűbb lenne. Ezek a parancsok még nem ismerősek nekem.Aztán amikor rányomtam, hogy minden parancs semmis, akkor elkezdték levadászni az összes ellenséges hajót.

    Ezekről kell valamit tudnom?
    Utoljára szerkesztette: kisiku, 2022.11.10. 15:38:18