• cylontoaster
    #296
    Nem tettem egyenlővé. Azt mondtam, hogy mivel láthatóan sok embernek önmagától/családtól/stb nem alakul ki az erkölcse, ezért plusz erőt adna. Ennyi.

    Russelre mint tekintélyre hivatkozol, és ezzel érvelsz.

    "Ha erre azt feleljük, hogy egyszerűen a saját kedve szerint alkotta őket, minden különösebb ok nélkül, akkor azt találjuk, hogy van valami, ami nem engedelmeskedik törvényeknek, így a természeti törvények láncolata megszakad."
    Itt van egy következtetés, ami nem igaz. Ennyi. Ha én programozok egy világot, akkor én vagyok ennek a világnak a teremtője. Ha alkotok bele MI-t, ami elkezdi kutatni önnön teremtetését, akkor a szitu ugyanaz mint nálunk (feltéve, hogy itt volt teremtés, de a mivel ez szemléltetés, ennyi férjen bele). A programozott világom determinisztikus, az általam beleírt törvényeknél nem lesz olyan, hogy valami nem engedelmeskedik.

    Az a baj, hogy fel se akarod fogni amit más ír, egyszerűen meglátod azt a szót hogy vallás, betársítod a fejedben lévő torz képhez, és kapásból ellene vagy. Vita szempontjából nem jobb, mint egy vakhívő.