• teddybear
    #72
    Az összes technikusnak!

    Teljesen felesleges megmagyarázni a hívőknek bármit, mert nem tudnak logikusan gondolkozni. Ők nem alapmegfigyelésekből építenek fel magukban egy összefüggő rendszert, hanem hisznek. Egyes éppen divatos ötleteket szajkóznak, anélkül, hogy azok összes következményeit végig gondolnák, illetve azt ami a mániájuknak ellentmond, egyszerűen nem veszik figyelembe.
    Pl. automatikusan elemként, azaz folyamatos energiaforrásnak veszik a napelemet, pedig számtalanszor elmagyarázták nekik, hogy nem az, hanem csak egy energia-átalakító eszköz. Nem fogják fel azt sem, hogy tök mindegy, hogy milyen hatásfokú a napelem energia-átalakító képessége, sötétben akkor sem fog áramot adni. Ugyanez van a széllel, ha nem fúj, feldughatják tornyostul a generátorukat.
    Azt se képesek felfogni, hogy nincs ingyenebéd! Ha nem ők fizetik meg a hülyeségeiket, akkor más fogja, például mi, a közösség.
    Faterom még az ötvenes években kisiskolásként kapott a sulitól egy jutalomkönyvet, a Technika alapjai címmel. Legszívesebbe kötelezően elolvastatnám minden technikai jellegű iskolában, mert többek hozzászólásában is olyan szintű tudatlanságot tapasztaltam, hogy az szörnyű!
    Utoljára szerkesztette: teddybear, 2016.06.19. 16:48:53