• Archenemy
  #65
  "Ez a mondatod akkora ostobaság, hogy ki kellett ide másolnom. A designer azt csinálja (rajzolja, modellezi), hogy hogy nézzen ki a tank, meg a felrobbanása, milyen particle effektek legyenek.
  Annak kb annyi köze van a programozáshoz (meg az AI-hoz, meg a balance-hoz), mint neked."

  :D bocs de tényleg elég nagy butaság ez. 10+ éve foglalkozom játékfejlesztéssel, egyáltalán nem így van.

  Rajzol - Concept artist
  Modellez - 3d artist
  Particle effekteket csinál - Technical artist
  Contentet talál ki, pályákat csinál, balanszol - designer, level designer

  Az keverhet össze, hogy más szakmákban a designer inkább a vizuális designt jelent, játékszakmában meg inkább a content/game designt.

  Még egyszer:
  - azt állítottad, hogy azért van egységlimit, mert a programozók félnek attól, hogy túl sok egység legyen
  - mint láttuk, kampányban, custom játékban simán lehet sokkal több egységet használni, tehát nem, nem a programozók dilije, hogy ne legyen
  - tekintve, hogy van némi rálátásom, én tudom, hogy ez szinte mindig design döntés
  - az, hogy ezt te személy szerint ostoba döntésnek tartod, az nem oszt és nem szoroz abban a tekintetben, hogy NEM a programozók butasága az, hogy van egységlimit.

  Az meg, hogy a "ne legyen áthatolhatatlan védelem" design döntésből te azt szűröd le, hogy "akkor biztos semmi védelem se kell", az szintén téged minősít. Ezek nem bináris dolgok.

  " Éppen ez volt a nagy áttörés a Generals-ban"
  Meg előtte a supreme commanderben meg a total annihilationban meg a... áh mindegy...

  "A limit mint balance ... ekkora ostobaságot rég hallottam."
  ...de hát limit mindenhol van. Az is limit, hogy a nuke cannon nem repül. De más játékokban is van limit, pl. a sakkban 2 bástyád van és 1 vezéred. A futó csak átlósan mozoghat. A Hearthstoneban 1 legendary lapból egyet rakhatsz be, nem pedig kettőt, mint más lapból. Eleve más lapból kettőt rakhatsz be, nem bármennyit. Magicban pl. 4-et. És a többi. Tele vannak limitekkel a játékok.

  De igazából ezt már nem neked írom, mert te meggyőzhetetlenül buta vagy és csak kötözködsz, de hátha még valaki olvassa :D