• Macropus Rufus
    biztos úgy van ahogy írod... :)
    a technológia fejlődés miatt olyan 45-50 évig tudnak már tárolni optikai adat tárolón. De embere válogatja. Én speciel nem tárolnék szenzitív adatokat penen, sem vinyón. Mind a kettő sérülékeny.

Optikai olvasók: gondolom azzal tisztában vagy, hogy a filmek nem az nCorre-ra jönnek ki, hanem lemezekre. :) És a steam-et is feldughatja az ember, ha nincs net valami oknál fogva. (nekem is van steam, de nincs olyan játékom ami csak steam-en elérhető)
    Ez pontosan olyan mint a mikor valaki isteníti a felhő szolgáltatást... elég ha a szolgáltatód hálózat karbantartást végez és 5-6 órán át nincs net, neked meg most kellenek az adatok.

Érzékeny adatok tárolására: MO v. szalag. Minden másra jó az optikai tároló. Ha azt rendesen tárolod, a megfelelő helyen és körülmények közt simán bírják 20-30 évig. (nekem is vannak 1998-ban megírt lemezeim amik tökéletesen olvashatóak. Természetesen 1x sebességgel vannak írva, szarok én a gyorsabb írásra. A lényeg, hogy meg legyen)
    Az árak: DVD író most is olyan 30-40dodó körűl van, ezért szép, hogy majd 10 éve olcsóbb volt szted ;)