• Irasidus
    #68
    Leszarom az IPCC következtétéseit, engem csak a fedolgozott, illetve alap adataik érdekelnek. Szerintem olvastam már annyit a témában, hogy megengedjem magamnak, hogy saját álláspontom legyen. (Úgy tűnik ellentétben veled.)
    Pontosan ezt hívják dilettantizmusnak. Def.: "Valamely művészetnek v. tudománynak a kellő hozzáértés vagy tehetség nélküli felszínes, felületes művelése.
    van aki nem kezd el bolhafasznyi kategóriákat bevezetni, hanem van mikro, meg makro szint, aztán kész."
    Persze vannak olyanok. Főleg a dilettánsok, és olyanok akik csak a tudomány látszatát akarják kelteni.
    Európában a Kis Jégkorszak alatt, meg azok 90%-ban falvakban éltek, akkor ugye egy falu a környezetére alapvetően mikroklimatikus hatást és nem globálisat gyakorol, gondolom. Aztán ugye ezek összegződhetnek, egy makro, vagy globális szinten. Ha összegződnek.
    A középkori erdők, amiket kiírtottak, és mocsarak amiket lecsapoltak egész Európára kiterjedtek, illetve Amerika felfedezésével Amerikára is. Nem falvakról van szó, erdőkről.
    A Kis Jégkorszak sokkal inkább egy helyi megjelenése volt egy nagyobb globális folyamatnak, de nem feltétlenül egy általános globális lehülésnek
    Pár kommentel ezelőtt az állítottad, hogy a Maunder-minimummal esik egybe, most meg azt, hogy lokális éghajlatváltozás volt. El kellene dönteni, hogy most a napfolttevékenység volt az oka, ami ugye nem csak lokális változást okoz, vagy az ember felelős érte és szerinted csak is lokális éghajlatváltozás volt? De, a lényeg, hogy egy általános lehűlés volt a Földön, mármint a szakemberek kutatásai alapján.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.10.20. 16:26:50