• Irasidus
    #62
    Akkor kérésre bbcode.

    Sajnos fenn áll az esély ilyen történelmi példáknál, hogy a társadalmi változások és a klíma összevetésénél felcserélődnek az ok okozati összefüggések. Pl el lehet gondolkodni azon, hogy a mi ipari-forradalmunk, a népesség növekedése, Európa felemelkedése nem-e csak következménye és nem oka volt a klímaváltozásnak!?

    A klíma hat az emberiségre, és az emberiség meg a klímára. Ez oda-vissza folyamat.
    Sose tagadtam! A CO2 (és más nyomgázok) melegedés kizárólagos okaként történő emlegetésével vitatkozom.Ha nem tűnt volna fel!

    Nem a _melegedés_, hanem az _ilyen fokú_ melegedés! Nem mindegy. Csak háromszor írtam le, és háromszor írod le ugyanazt, mindig egy kicsit változtatva, figyelmen hagyva amit írok. Bökd ki mi az igazi problémád, mert úgy látom csak kerülgeted a forró kását. Nos?
    Jajj, nem azt írtam, hogy rettegtek, hanem hogy féltek! Érzékeled a különbséget, had ne kelljen már tovább magyarázni?!

    Jaj, megint a szavakon lovaglás. Se nem rettegtek, se nem féltek, mint ahogy ma sem fél senki.
    Hát nem tudom, kezdek elbizonytalanodni. Mondd nálad hogy működik ez a TUDOMÁNY? Nálam úgy hogy megveszek egy könyvet, letöltök egy tanulmányt, amiben valakinek az álláspontja, véleménye van kifejtve és alátámasztva. Aztán megveszek egy másik könyvet, abban egy másik ember meg más oldalról, mást hangsúlyozva esetleg az előzővel némileg vitatkozva, fogalmazza meg a saját álláspontját.

    Amiről te beszélsz azt jó estben tanulásnak hívják, rossz esetben kritika nélküli olvasásnak. A polcokon és a neten mindent és mindennek az ellenkezőjét is meg lehet találni. Másrészt amit ebből megtanulhatsz, az csupán ismeretterjesztés, ami nem tudomány. A tudomány egészen más, az egy módszer. Nem vétlenül kérdeztem, hogy kinek a véleményére alapozod.
    Úgy gondolom, hogy a tudomány egyöntetű, sajnos hamis képe max a középiskolai tankönyvekben lelhető fel. Kérlek erősítsél meg, hogy magasabb szintű írásokat is forgatsz azért!

    Nagyon humoros vagy, de a médiából tájékozódva tűnik számodra "többöntetűnek"! A média ellentmondásos, nem a tudomány. De azt hiszem ezt már számtalanszor leírtam neked is. Kifejtsem mit értek ez alatt, vagy érted már?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.10.19. 20:21:43