gforce9#99
Nem adtam nekik új definíciókat. Te szeretnéd azt hinni, hogy adtam.
"Másrészt szelekciós nyomás létezik de "evolúciós nyomás" nem. "
Hogy a fenébe ne lenne evolúciós nyomás? Nem, valóban nem változik meg az adott feladat, csak épp újabb feladatkörök adódnak hozzá. Így megváltozik az a "környezet" is - az a feladatkör - amit be kell töltenie. Amelyik annak nem fog tudni megfelelni az kihal. A szelekciós nyomás pedig az, hogyha egy adott feladatra valamelyik alkalmasabb akkor az választódik ki. Nem keverek semmit. Ha valamelyik rakéta az adott kor megkövetelt feladataira nem alkalmas, akkor az mindenféle szelekciós nyomás nélkül kihullott a sorból.
" élettelen tárgyra nem lehet alkalmazni, mert nem ad át semmit, sem fizikai sem szellemi formában"
Hogyne lehetne alkalmazni, nem minden rakétát a nulláról kindulva terveznek, az előzőre építenek azt finomítják. Van amikor jól sikerül a változtatás valamikor nem. Amikor jól sikerül a fejlesztés megmarad és alapfelszereltséggé válik, ha szarul sikerül a változtatás akkor elvetik. Abszolúte megfigyelhető folyamat minden területen ahol termékeket állítanak elő.
"A mérnökök nem a meglévő eszközökből indulnak ki a fejlesztés során"
Na ez meg nem is értem milenne. !!De!! elsősorban azokból indulnak ki. Nem a spanyolviasz feltalálása a mérnökök dolga, nem is tudom honnan vettél ilyet., A mérnökök dolga meglévő technológiák lehető legjobb felhasználása. Az egyik fejlesztés a másikra épül. Ez a fejlesztések menete. Ezen kívül vannak még nagy áttörések, de az sokkal kisebb rész és általában azt nem a mérnökök hanem a kutatók végzik vagy a kutatók és a mérnökök karöltve.. A kifejezéseket és a definíciókat te is pontosan ugyanúgy kevered. Csak én nem akarom ezt számonkérni.
"Élettér: ...."
Szőrszálhasogatás, leírtam mit értek alatta. Nem azt amit te ki akartál olvasni belőle.
"Ha csak alkalmasság szerint szelektálnánk, akkor SLS+Orion nem jöhetne létre."
Emlékszel még, hogy azzal indítottam, hogy hasonlat? A hasonlat az nem pontos és nem fed le mindent. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem ugyanaz a kettő. Ez bármilyen furcsa nekem is világos.
Az evolúcióról szóló pontokba szedett összefoglalásoddal teljességgel tisztában vagyok. Sőt Sequoyah is tisztában van. Tovább ne haragudj, de ezt nem ragozom. 28x leírtam én is és ő is hogy hasonlatokat mondtunk, nem megfeleltetéseket. Arra pedig teljesen jókat írtunk. Nem, nem fogom azt mondani, hogy márpedig neked van igazad, mert nincs igazad. Megyőzni úgy látom egymást nem tudjuk. Én téged biztosan nem, mert igazából még sosem láttam tőled olyat sem, hogy kicsit megpróbálnál a vitapartnered fejével gondolkodni... hátha nem ír hülyeséget, csak épp nem úgy fogalmaz.