• Sequoyah
  #187
  A kovetkezovel viszont nem akartam elojonni, mert a vita mar igy is elegge le volt terhelve. De egyebkent az evolucio szo egy az egyben nyelvtani szinonimaja a fejlodes szonak. (lasd barmelyik ertelmezo keziszotar az "evolucio szonal", pl idegen-szavak.hu vagy wikiszotar.hu)

  Ezen ertelmezes szerint az evolucio maga a fejlodes, fuggetlenul attol, hogy valami jobb, vagy rosszabb. Ezen definicio szerint “fejlettebb” az annyit jelent, mint az evolucios fejlodes soran elorebb jaro (de nem szuksegszeruen jobb).
  Es alapjan definicioszeruen minden eloleny fejlettebb az osenel, de fejlettsege nem meghatarozhato egy mas fejlodesi agon levo elolennyel szemben. Minden eloleny fejlettebb az osenel, fuggetlenul attol, hogy jobb-e.
  Szoval egy emlos fejlettebb egy meduzanal akkor es csak akkor, ha a meduza ose az emlosnek. Ami igy nyilvan nem igaz, de ha volt "meduzaszeru" ose, akkkor a felvetes jogos. Ugyanugy, ahogy nem a majom az ose az embernek, hanem egy majomszeru kozos os, ami lehet, hogy hasonlit valamelyik mai majomfajra.

  Ez egy teljesen valid, es szeleskoruen hasznalt definicio/ertelmezes, szoval ha valaki ezzel ervel, akkor ezt minden joggal megteheti. Akkor is, ha mas nem ezt az ertelmezeset hasznalja a szonak.