gforce9#113
"Na, most vallottad be, hogy ez nem analógia, hanem homolgia, azaz már nem hasonlat, hanem már alkalmazod is rá. Erről beszélek."
Ennyire kötözködő nem lehetsz. Az alkalmazást úgy értem, hogy hasonlatnak lehet alkalmazni. Vagy neked mindig mindent k ki kell írni mint egy gyogyósnak? Mit vallottam én be? Ja hogy te ezt bevallásnak akartad olvasni, mert neked úgy tetszik. Kellemes lehet így fantáziálni.
"Attól még, hogy nem nulláról terveznek és átemelnek egy-egyet dolgot, még kevés. Ahhoz, hogy analóg legyen, azaz az öröklődéshez hasonlóan - minden dolgot át kellene emelnie, valamilyen formában. Másrészt hol van egy űrhajó rakéta örökítő anyaga, hogyan szaporodik?"
Nem, a hasonlathoz nem kell mindenben egyeznie. Te ezt most komolyan írtad? Mert ez kb oviszint.
"A mérnököknek sok dolga van, többek között innováció is, nem csak a meglévő eszközök finomítása. És tudod egyik eszköz műszaki megoldása egy egy innováció után NEM következik a másikból, bár ugyanazt tudja. Mint írtam, gondolj a hétköznapi tárgyaidra!"
Egy az egyben hülyeség. Az új termékek 99%-a régiekre épülnek kis változtatásokkal-fejlesztésekkel, ha te nem így látod akkor te a holdon élsz.
"És tévedtél. Mint mindegyik esetben."
Szerinted számít az bárkinek, hogy én tévedtem vagy igazam van? Egy dologban biztosan tévedtem. Abban, hogy téged kompetens embernek tartottalak. Ha még a hasonlat fogalmával sem vagy képes megbirkózni, akkor inkább nem kívánok semmiféle vitát.
A tudomány népszerűsítésében ha te részt veszel, akkor értem miért fordulnak az emberek az áltudományok felé.