Irasidus#102
Kérlek linkeld, az evolúciós nyomás biológiai definícióját! Ezek a definíciók nem alkalmasak élettelen tárgyak leírására, mert az élettelen tárgyak nem szaporodnak, nem adják át a tulajdonságaikat, és értelemszerűen nem különbözik a szaporodási tulajdonságuk. Csak is úgy tudod ráhúzni egy űrhajóra ezt, hogy elfelejted ezeket, illetve teljesen más dolgokat értesz alatta.
"Ha valamelyik rakéta az adott kor megkövetelt feladataira nem alkalmas, akkor az mindenféle szelekciós nyomás nélkül kihullott a sorból."
Mik az adott kor követelményei? Ez teljesen önkényes, ezért is mehetett még a szojuz, aminek 21. században is relészámítógépel, ami nem éppen a kor követelménye! Mint mondtam, szelekció, azaz kiválogatás a biológiától függetlenül létezik, de a biológiában nem egyeszűen önkényes válogatás értünk alatta.
"Hogyne lehetne alkalmazni, "
Na, most vallottad be, hogy ez nem analógia, hanem homolgia, azaz már nem hasonlat, hanem már alkalmazod is rá. Erről beszélek.
"nem minden rakétát a nulláról kindulva terveznek, az előzőre építenek azt finomítják. Van amikor jól sikerül a változtatás valamikor nem. Amikor jól sikerül a fejlesztés megmarad és alapfelszereltséggé válik, ha szarul sikerül a változtatás akkor elvetik. Abszolúte megfigyelhető folyamat minden területen ahol termékeket állítanak elő."
Attól még, hogy nem nulláról terveznek és átemelnek egy-egyet dolgot, még kevés. Ahhoz, hogy analóg legyen, azaz az öröklődéshez hasonlóan - minden dolgot át kellene emelnie, valamilyen formában. Másrészt hol van egy űrhajó rakéta örökítő anyaga, hogyan szaporodik?
"Na ez meg nem is értem milenne. !!De!! elsősorban azokból indulnak ki. Nem a spanyolviasz feltalálása a mérnökök dolga, nem is tudom honnan vettél ilyet., A mérnökök dolga meglévő technológiák lehető legjobb felhasználása. Az egyik fejlesztés a másikra épül. Ez a fejlesztések menete. Ezen kívül vannak még nagy áttörések, de az sokkal kisebb rész és általában azt nem a mérnökök hanem a kutatók végzik vagy a kutatók és a mérnökök karöltve.. A kifejezéseket és a definíciókat te is pontosan ugyanúgy kevered. Csak én nem akarom ezt számonkérni."
A mérnököknek sok dolga van, többek között innováció is, nem csak a meglévő eszközök finomítása. És tudod egyik eszköz műszaki megoldása egy egy innováció után NEM következik a másikból, bár ugyanazt tudja. Mint írtam, gondolj a hétköznapi tárgyaidra!
"Szőrszálhasogatás, leírtam mit értek alatta. Nem azt amit te ki akartál olvasni belőle."
És tévedtél. Mint mindegyik esetben.
"Emlékszel még, hogy azzal indítottam, hogy hasonlat? A hasonlat az nem pontos és nem fed le mindent. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem ugyanaz a kettő. Ez bármilyen furcsa nekem is világos."
Emlékszem. Meg arra is "Hogyne lehetne alkalmazni, " - ami már nem hasonlat, hanem alkalmazása a mondandódnak. A hasonlathoz még mindig az kell, hogy tulajdonságokat hasonlítsunk össze. Egy gép, nem tud szaporodni, így öröklődésre sem képes.
"Az evolúcióról szóló pontokba szedett összefoglalásoddal teljességgel tisztában vagyok. Sőt Sequoyah is tisztában van. Tovább ne haragudj, de ezt nem ragozom. 28x leírtam én is és ő is hogy hasonlatokat mondtunk, nem megfeleltetéseket. Arra pedig teljesen jókat írtunk. Nem, nem fogom azt mondani, hogy márpedig neked van igazad, mert nincs igazad. Megyőzni úgy látom egymást nem tudjuk. Én téged biztosan nem, mert igazából még sosem láttam tőled olyat sem, hogy kicsit megpróbálnál a vitapartnered fejével gondolkodni... hátha nem ír hülyeséget, csak épp nem úgy fogalmaz."
Dehogy vagy tisztában. Ha tisztában lennél nem írnál ilyeneket. Ismerem ezeket gondolatokat, túl sokat halottam már kreacionistáktól.