• molnibalage83
    A vízerőművek nem valami erősek szerintem. A folyó vízből nem lehet túl sok energyt kinyerni az egész világ számára.
    Ezt szerintem sürgősen revidiáld. Jelenleg kb. 15-16% az aránya globálisan. kb. annyi, mint az atomenergiának. És a sok anti atom balfasz a meglevő CO2 semleges teremlés kb. felét bezárná vagy elutasítja. Röhej...

létezik tenyésztő üzemmódú atomreaktor, amiben több üzemanyag jön létre mint amennyit elfogyaszt.. ez is lehetséges, mégis is tartunk ahol.
    Igen, létezik ilyen technika, de nem használt még kereskedelmi áram termelésben. Igazából a teljes jelenlegei atomipar az én szememben nem zsákutca, de rossz irány. A Th használatával a LfTh reaktorok n+1-tényező miatt jobbak és alig néhány hátrányuk van. Beruházási költség és üzemivel szempontjából sokkal jobb, mint bárelyik urán alapú reaktor, mert nem magas nyomású a rendszer és a primerkörben nincs mi elgőzölögjön és problémát okozzon.

viszont tőled még egy jó pozitív szót nem hallottam még..
    Miről? Nem értem azt, hogy mi az a hippibalfasz hozzállás, hogy aki az összes idióta ötlet ellenzni és nem tapsol hozzá, akkor az negatív személyiség. Nem bazdmeg, hanem realista és nem aprózza szét az erőforrást és pocsékolja el mindenféle faszságra, ami nemhogy nem megoldás, de kifejezetten káros.

annak nincs értelme,hogy mindennel kötözködsz.
    Mindennel? Pusztán az nem tetszik, hogy a sok hülye az alacsony telljesítmény sűrűségű, drága és szabályozhatatlan energira termelésben bármiféle perspektívát lát. Ez vicc. Fizikai képtelenség.

az oké hogy pemmiszimista vagy.. de ha az ilyen embereken múlna a világ fejlődése.. még mindig a kőkorszakba tartanánk..
    Lásd fent. Az nem pesszimista, hogy a fing energiasűrűségével rendelkező erőműveket a pokolba kívánom. Abból a pénzből amit a "zöld" (a faszt azok) erőművekre elbasztak már a LfTh erőművek első generációja ketyeghetne. Na, ez nem optimizmus...?

képzelem, mikor valaki feltalálta a kereket.. az ilyen emberek hogy röhöghettek rajta, hogy ilyen hülyeségre pazarolja valaki a munkáját meg az értékes tüzifát :)
    Ezt a hasonlatot nem értem. Aki a szél/napra költi a pénzt, az a TE és ÉN pénzemet is hülyeségre bassza el, mert ő állami támogatást kap (KIBASZOTT SOKAT) arra, amit piaci alapon nem érné meg csinálni. Más meg termeljen picai alapon mi? Hát a kurvajó édes anyjukat azt...

valami gond van a fejeddel, pszichológushoz kéne járnod, hogy rájöjj hogy hol lett elrontva valami.. áltaában a cinikus, negatív beállítottságú embereknek van valami személyiség zavaruk.. ami miatt nem tudnak igazából önmaguk lenni..
    Szerintem meg ne játszd a fotel agyturkászt és talán értelmezd amit írok. Ha téged az zavar, hogy engem zavar az, hogy állatságra döntik a pénzt, akkor szerintem te fordulj elemeorvoshoz és a többiek is, akik szerint ez normális. A "zöld" erőművek jelenleg csak azért működhetnek, mert a szennyezőkből fizetik őket és a német áramáron látszik, hogy mennyire életképes ez. Kb. olyan, mint baszni a szüzességért...