Nem tudom értetted e a linket, szerintem nem. A Jupiter külső rétegei molekuláris hidrogénből és héliumból állnak. Beljebb ez fokozatosan folyékony állapotba megy át, majd mégbeljebb egy folyékony fémes állapotú közegbe. Egy kb Föld nagyságú központi magot tartalmaz kőzet, vas, nikkel összetétellel.
Semmi jelentősége nincs, hogy van-e éles határfelület a rétegek között, amúgy egy folyadékcseppnek is lehet felszíne, nemcsak szilárd anyagnak.
De ez teljesen irreleváns a fekete lyuk tekintetében, mert a fekete lyuk nem gázbolygó. Legjobban egy neutroncsillaghoz lehetne hasonlítani, aminek a legnagyobb valószínűséggel van szilárd felszíne és a neutroncsillag is réteges felépítésű.
A neutroncsillagban a neutronok kisebb nagyobb hosszuságú láncok fomájában helyezkednek el, köztük nagyobb távolságok lehetnek.
A tömeg növekedésével ezek a távolságok préselődnek össze és akár egy szoros kristályszerkezet alakulhat ki. Ez a maximális sűrűsége az anyagnak, ez már a fekete lyukon belüli állapot, ezért gondolom, hogy szilárd felszín lehet a fekete lyukon belül is.
Kvarkok nincsenek, így kvarkcsillag, meg hasonló exotikus összetevők szerintem nem léteznek.