• Caro
    A kommunizmus egy ökörség, a termelőeszközök nem működnek hatékonyan köztulajdonban, a többi elborult elképzelésükről nem is beszélve.
    A magántulajdon viszont sokkal hatékonyabb, egy szabad versenyes környezetben. Épp erre lenne szükség. A versenyre.
    Csak sokan "szabadversenyes kapitalizmus"-ról beszélnek, holott ez önellentmondás. A kapitalizmus a tőke felhalmozása. Ez ugyanaz mint a kommunizmus, csak nem az állam gyűjti össze a termelőeszközöket, hanem világvállalatok, és ez sem jobb feltétlenül.
    Persze, hatékonyabb, de nem szabad versenyes.
    A mai problémák gyökere szerintem épp ebben a tőkefelhalmozásban van, és ezt kellene megakadályozni. A túl nagy gazdasági befolyás előbb-utóbb politikai befolyássá is lesz, és akkor oda a demokrácia. Ma is ebben élünk.
    Szemben a kommunizmussal, én nem azt mondom, hogy a termelőeszközök állami tulajdonban legyenek. Legyen egy gyár az ott dolgozók birtokában. Az ő érdekük, hogy jól működjön, és meg is oldanák. Nem kell egyenlően elosztani, de ne legyenek nagy vagyoni különbségek.
    A "nagy" szerintem a tízszeres felettit jelenti.