• zola2000
    #14
    Amíg a föld alkalmas lesz az életre, addig az evoluciónak nem lesz vége ez egyértelmű, még az is lehet hogy nem halunk ki, hanem továbbfejlődünk évmilliók-milliárdok alatt minden lehet :)
    De ha a robotokra gondolsz azt nem hinném, amíg emberek hozzák létre az ai-t addig nagyjából ismerni fogjuk a képességeit-korlátait, lehet felső szabályokat adni a rendszer számára, az is baromság, hogy majd az ai alulról "rootolja" magát, hogy elpusztítsa az emberiséget.
    Ami érdekes, hogy hogy jelenik ez meg, az hogy a robotok emberiek lesznek: amerikai/nyugati kultúrákban mindíg negatívan, hogy majd öntudatra ébrednek, és agresszívek lesznek, hogy szolgák, de szinte mindíg negatívan.
    japán/keleti kultúrákban meg inkább pozitívan, hogy majd egyre inkább emberiek, emberi érzelmeik lesznek. (jó, az amerikai terminátor filmben is a gép "megtanulta" az emberi érzelmeket, de valahogy nem az a jellemző onnan, illetve volt Johny az 5ös robot, de ilyenkor abban a kultúrában valahogy mindíg egyfajta gyerekes felhangot érzek vagy nemtudom, míg a másikban ... a virtues last rewardben a robotok sem voltak gyilkológépek sőt, vagy elég annyit írni hogy kagemine rin - kokoro illetve még a ps1es suikoden jut eszembe, ahol a robot halála után többszáz évvel is gyászolta tervezőjét ... stb. ilyesmi történetek jönnek elő ha robotokról van szó, amerikaiaknak meg valahogy nemcsak a robot témában, hanem szinte mindig a gyilkosságon jár az eszük)