• kvp
    #21
    A virgin galactic ott szurta el, hogy kirugtak a hajtomu beszallitojat es egy sajat hazon belul fejlesztett rendszert tettek a helyere. Ez pedig az elso eles legi inditasnal felrobbant. Megis csak jobb volt az autogumi alapu, mint ez a muszalas ingbol keszult. Egyebkent mindket hajtomu vicc kategoria, ennel meg az ursiklok szilard hajtoanyagu raketaja is jobb valasztas lenne, az APCP uzemanyagot hasznalt, amit sok ezer raketaban tesztelnek minden evben.

    A masik baleset egy orosz gyartasu hajtomuvel tortent es a megsemmisitesrol szolo hirek ellenere a felvetelen latszik, hogy az egyik hajtomu robbant fel. Nem tudom mit gondoltak az amerikaiak, amikor a nyugati szankciok ellenere kepesek voltak az oroszoktol hajtomuvet venni. Komolyan azt gondoltak, hogy ezek utan kapnak par mukodo peldanyt?

    Egyelore maradt a spacex, ahol alapvetoen az apollo programban hasznalt technologiat alkalmazzak es jellemzoen ember nelkuli automata jarmuvekkel, tehat tudjuk hogy ez egyszer mar mukodott es nagyon elszurni sem tudjak, de meglatjuk.