A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
kisiku #1369 No, tesztelgetem napok óta az új DLC-t, sajnos elkeserítő abból a szempontból, hogy a tömegközlekedés jegyárait továbbra sem lehet állítani.Van ugyan új Edict, azaz rendelet, amit kerületekhez lehet rendelni, de még azzal sem tudom nyereségere hozni a tömegközlekedést.Számomra továbbra is csak a busz és a villamos ami legalább nullszaldós.
Oké, ne állítsunk jegyárakat, de legalább emelhették volna egy kicsit a tömegközlekedési eszközök bevételét.
Jó, persze a valóságban sem feltétlenül nyereséges a tömegközlekedés, de azt kipótolják a kormányzatok, csak hogy itt ilyen nincs. Nem szedhetünk parkolódíjat sem.
Kipróbáltam a léghajót, mint legolcsóbb megoldást, 3 megálló, egy depó: elvisz kb 1500-at és hoz kb 80-100 creditet.
A kompot, a monorail-t illetve a "libegőt" :) még nem próbáltam ki, mivel olyan térképen játszom, ahol nincs vasúti összeköttetés, sem hegy (ezt dobta fel kezdésnél, mint Mass Transit DLC-speckó térképet).
Sajnos elég nagy zajt okoznak a megállói, úgyhogy egy idő után egy sűrűn lakott részen panaszkodni kezdenek a zaj miatt.
S mivel csalás nélkül tolom, mire megjelenik a monorail építési lehetősége, már zsúfolt minden és gyakorlatilag az egész várost át kellene építenem, de mondom, nincs is vasúti összeköttetés.
Szerintem autópályával és busszal még mindig olcsóbb, mint léghajóval. Ráadásul ugye lassú és kevés embert tud szállítani, de ez érthető,mivel léghajó, nem kell magyarázni a működését :)
Ami nagyon jó, hogy játszadozhatunk a közutakkal, azaz meghatározhatjuk, irányíthatjuk a forgalmat, hogy lámpa legyen, STOP tábla vagy "jobb kéz" szabály. Ez fontos, amikor dugó alakul ki, egymás alá, illetve fölé rendezhetjük az utakat.
Pl autópálya lehajtó becsatlakozik egy 2x3 sávos főútba, de várakozás van a lehajtón, vegyük ki a lámpát és rakjunk stop táblát a 2x3 sávosra, hogy elsőbbsége legyen az autópálya felől érkezőknek.Dugó megoldva...részben :)
Ezenkívül csináltak 2x2 sávos autópályát,ami olcsóbb, csináltak kétirányú, azaz 1-1 sávos autópályát és még jó néhány egyéb úttípust.
Folyt köv.