A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
-
kisiku #1286 Jó reggelt!
Hát igen, annak ellenére, hogy régóta játszom vele, jó volt elolvasni tegnap egy guide-ot, ami a Policies, avagy az "önkormányzati rendeletekről" szól. Mivel különösebben nem foglalkoztam velük, a guide hasznos volt, mert több olyan dologra is rávilágított, amiről én azt hittem, hogy jó, közben nem is az.Mivel a játékon belül elég röviden ír arról, hogy mik is ezek a rendelkezések, így inkább tapasztalatból hoztam ezeket. Tegnap beállítottam a guide-nak megfelelően, így még nagyobb adóbevételem lett és visszaállt a "demand", azaz fejlődni akarnak.
Sikerült majdnem bedöntenem teljesen - érthetetlen módon - az iparomat, mert egy idő után, kb 110-120 ezres lakosságnál lecsökkent az igény iparra/irodára.
Aztán jött a "not enough raw materials", és a "no buyer for goods". Érthető, hogy egy olyan területen ahol olaj vagy vas van és én specializált ipart építek ide, előbb-utóbb elfogy a nyersanyag. Vannak farmjaim is, de kiderült, hogy nem tud eleget termelni, több területem meg nem nagyon van, így az Industrial Space Planning rendeletet bevezettem a mezőgazdasági kerületekre és a faiparra, ami ugyan pénzbe kerül, de beindult a gyártás-foglalkoztatás-igény stb, mert elvileg megduplázza a kitermelést.Írhatnék még órákig a gazdaságról, de többen megfogalmazták, hogy elég szarul van modellezve, az adózással egyetemben.
Úgyhogy most úgy néz ki, 150 ezres lakosság körül ismét beindult az egész és ömlik a pénz, ami már nem kell, mert nem az a lényeg, hogy 30 millióm van, hanem, hogy a büdzsé pozitív.
Sajnos az alap szolgáltatások, túlárazottak és gyenge teljesítményűek, ezért én is igénybe veszek néhány optimalizált épületet.
Szemétégetőből én ezt használom.
Krematóriumból pedig ezt.
A legnagyobb kiadásom - köszönhetően a Natural Disasters DLC-nek - a katasztrófavédelemre megy el. Még úgy is, hogy óvóhelyet a 150 ezres lakosságból kb 40 ezernek tudok adni, mert k*va drága és nagyon sok élelmiszer kell egy-egy 10 ezres befogadóképességű óvóhely feltöltéséhez.
Nagyon drágák a helikopter állomások is, de azok legalább jók.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.01.03. 08:43:44