10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• nibron
    Nem a PMDG-LHBP viszonylatban fogy el a memóriád, hanem inkább PMDG-ORBX-LHBP-REX-STB-STB sok réteg miatt. Mivel én még üzemszerűleg az fsx-et használom, csak újabban kezdtem el a p3d v3.1-essel foglalkozni, ott ez a probléma sokkal keményebben jelentkezik. A p3d alapja sokkal több memóriát hagy az addonoknak mint az fsx. Szóval én úgy oldottam meg, hogy amikor pmdg-el repülök akkor kikapcsolom az orbx-et legalábbis néhány rétegét. A szimulátornak a lokális környezetben mindent be kell töltenie még ha nem is jeleníti meg és ezt mind a dinamikus memóriából kell foglalnia, nem feltétlenül ugyanabban a sorrendben és címelosztással mint az aktuálist megelőző repüléseknél. Ezért van úgy, hogy az egyik repüléskor csilingel, a többinél pedig nem, esetleg elszáll. A különböző repterek is más-más technológiával készültek, a tartalmuk is más és ezért előfordul, hogy köszönőviszonyban sincs két reptér foglalásai. Mind sorrendben, méretben, időrendben stb. pl. ha ugyanazon a reptéren ugyanazt csinálod, joggal hihetnéd, hogy ugyannak kell történnie, de ez távolról sem igaz, mert pl. ha a felhőből az egyiknél 5db pamaccsal több van, már nagyobb a foglalás. és ott vannak még a fények meg amúgy minden. Tapasztalatom szerint az fsx-nek és a p3d-nek is ha PMDG gépet használsz legalább 1.5 GB helyre van szüksége ahhoz, hogy ezeket a változó helyzeteket jól meg tudja oldani. Ha kisebb géppel nyomulsz (nekem a realair B60 a referencia, mindig azzal tesztelek) akkor nem kell ennyi, de ott is számolni lehet a csilingeléssel 500MB alatt. Ezenkívül ha kihasználod közel a teljes memóriát (VAS) akkor bejön az életedbe egy másik probléma: a lassulás vagy szaggatás. Ugyanúgy mint amikor a windows memóriát elhasználod és maga a windows is lelassul. Ugyanazon ok miatt. És akkor még nem beszéltünk a memóriaszivárgásról. Az orbx-nál biztos van amikor útvonalat repülsz, rexnél és loww-nál nem igazán, mindkét pmdg szintén kiegyensúlyozott (legalábbis ha nem váltogatsz folyton külső és belső nézet közt), lhsim-es lhbp-m pedig nincs p3d alatt, nem is lesz, mert amin most kísérletezek az usa-ba lesz demógép.