5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#910 Megnéztem, ez nálam hogy néz ki LHBP-n PMDG 736-l!
LOWW- ről jöttem A/P-vel aztán volt egy átstartom, meg pörögtem az apronon bőven, váltogattam a nézeteket ide oda pörögtem jobbra-balra, de nálam max 1420 és 1480 közötti mennyiségű RAM-t zabál a P3D.
Az alacsony FPS ill a lagg a "Várakozás a függöleges frissitésre" fix BE kapcsolásával nagy mértékben javult! Mondhatom, hogy a 75%-a megszünt! Most LHBP PMDG 3D cokpitban is megvan a 26-36FPS!
A AM:14 re van állítva, a CPU használat 52% de a GPU az még mindig szambázik!
Ja és ilyen a magok elosztása:
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.02.01. 11:43:45 -
#909 Én nem használom... -
#908 Úgy néz ki, hogy a P3D-ben van a hiba. Sok embernél jelentkezett, állítólag az FsForce-szal orvosolható, de nem feltétlenül dobnék ki rá 35USD-t. Valaki használja ezt a progit? -
#907 Sajnos a másik gépen is ezt csinálja, de csak akkor, a áram alatt van, tehát van force feedback, Anélkül ok. Nem találtam eddig semmit amivel javíthattam volna -
#906 Minden teljesen ok, valami az p3d-vel lesz. Leteszetelem másik gépen a joyt és beszámolok. Csak reméltem valaki már találkozott ilyen hibával -
#905 Windows játékvezérlőnél mit mutat kalibrációkor? -
#904 -
#903 Sziasztok!
Valaki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy magától hirtelen 100%-ra ugrik a gázkar és kiakad balra a kormány? Mindegyik gépnél ezt csinálja. Fsuipcvel és anélkül is. MS Sidewinder 2 joystickem van, egyébként tökéletes -
#902 Szóval nem elég, hogy aranyárban adják a cuccosukat, még tuskók is? Na szép...
Tény, hogy nekem sem volt az iFly-vel semmi komolyabb problémám, mindigis szerettem vele repülni. Textúrailag nyilván picit csúnyább, de ez talán annak a kompromisszumnak is köszönhető, hogy ők ugye csináltak belőle FS9 verziót, és abból gyártották tovább az FSX-est.
Régebben gondolkodtam rajta hogy a PMDG textúráit rá kellene applikálni az iFly-re. Csak egyelőre letettem róla, mert hatalmas meló egyrészt, másrészt sok helyen lehetetlen volna a PMDG textúráját rendesen rárakni az eltérő technikával készített mapping miatt.
Talán majd egyszer azért nekiveselkedek... -
#901 Ha nem textúra, akkor poligon. Valahol régen láttam egyszer egy wireframe nézetes képet az FS felhőzetéről...hát volt poligon-kavalkád gazdagon!
Érdekes amit csinál nálad az NGX, én még nem találkoztam ezzel a hibával (kopp-kopp).
Tény, hogy a legjobb cucc jelenleg FS-hez, de azért csomó dolog van benne elkefélve így is, mind grafikailag, mind rendszerileg. E tekintetben például a PMDG 777-ese nagyságrendekkel jobb. Mostanában azt nyűvöm, és pár, akár a sötét oldali származása miatti bugtól eltekintve nagyon pöpec kis cucc. Csak hát az árát sokallom kicsit...lehetne a PMDG egy kicsit szerényebb e téren... -
#900 :) és ha ezt megirnad nekik akkor kioktatnanak hogy hulye vagy mert mennyi ember hasznalja problema nelkul, mondjuk egy adalek a forumuk 84% az performance error-rol szol:) de egy 15 perces szep youtube videot meg kibir:)
Ifly nekem FS9 es FSX en is sokkal megbizhatobb volt semmi gond nem volt vele azt leszamitva hogy azert eleg csunyácska de hát valamit valamiért:)
NGX az mar erdekes volt egybol felzabalta a rendszert:) de azert pl a felszalléas sokkal hihetobb ( az is messze a valosagtol) az ngx-el mint ifly-al. az mint a tegla ugy repul.
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.01.28. 08:53:58 -
#899 Nem tudom, nálam még nem volt ilyen hiba, pedig szinte reggeltől estig nyaggatom az NGX-t mostanában!
Nálatok működik a PÜ visszajelzés?
Nálam csak ha belemegyek a levelező mappába csak akkor látom az új PÜ-ket...:(
Megint vissza kell szoknunk, hogy a topik felületén írunk egymásnak... -
#898 A felhőkön mondjuk nem lepődöm meg, mert egy OVC felhőzethez nem kell telenyomnia a memóriát lévén elég korlátozott számú textúra van azokon a poligonokon amik a felhőt adják. A felhő szerintem nem a memória miatt eszi a gépet.
De NGXhez adalék. Bent a melóhelyi gépen, ami viszonylag új az NGX nem bírja 20 percnél tovább. Ahogy megy az fs és történnek a nézetváltások, egyre többminden marad le a gépről nézetváltáskor, míg egyszercsak ki nem rak a desktopra egy bájos hibüzenet közben. Pedig az irodai gépem és a te géped emlékeim szerint elég közel van hardware szempontjából. -
#897 :))) -
#896 Hát igen.
De mindezen dolgok ellenére még így is sokkal jobb cucc, mint az FSX valaha is volt. :)
Igazából az alant részletezett problémám sem igazán probléma, mert nekem nem okoz gondot ha LHBP helyett mondjuk Varsóba kell mennem. majd megyek LHBP-re másik géppel, és kész. :)
Csak a dolgok háttere, a miértje az, ami érdekel. :) -
#895 Igen, ezekkel a dolgokkal amit írtál, nagyjából tisztában vagyok én is. Épp ezért követtem el mindent, hogy a lehető legegyformább körülmények között repüljem le az útvonalakat.
Ennek érdekében a felhőzetet kikapcsoltam (clear sky) lévén az meglehetősen randomize cucc, ahogy Te is mondod. Ellenben a reptér, talaj textúrák nem változnak, nem változhatnak. Az AI forgalom is +/- pár MB textúra különbséggel ugyan az volt, mert a repülések is ugyan abban az időpontban hajtódtak végre.
Tehát azt hiszem kijelenthetjük, hogy textúrailag közel megegyező adatot kellett kezelnie a P3D-nek minden esetben. Viszont útvonalról megérkezéskor 90-93% volt a memória foglaltság mint írtam, P3D újraindítás után, egyből a célreptérre kirakva magam pedig csak 73%...
Ebből én azt a következtetést tudom levonni, hogy
1. vagy valami úton-módon a NGX rámolja teli a memóriát
2. vagy útvonal repülés közben a felesleges textúrák nem ürülnek a memóriából - ez akkor P3D hülyeség.
Bár e fentieknek némileg ellentmond az a tény, hogy kipróbáltam azt is, hogy szimulátor friss indítás után clear sky mellett megnéztem a memóriafoglaltságot, ami 73%-ot mutatott, majd csak egyszerűen rányomtam egy building storms időjárást, és akkor is megnéztem a foglaltságot. Arra számítottam, hogy az jelentősen megnő. Jól körbeforogtam spot view-ban is, hogy lássam mindenhol van felhőzet. Aztán jött a döbbenet: akárhogy forogtam, a memóriafoglalás továbbra is 73%-on maradt!
Az NGX-el kapcsolatban a tapasztalatom az, hogy valószinűleg elég erőteljesen hardkódolták a röpcsit - tehát nem egy "egyszerű" 3DSmax modell némi textúrával meg pár xml gauval - ugyanis míg a többi picit is igényesebb addonnál megfigyelhető, hogy spot és VC nézet váltáskor a szimulátor újratölti-újrarajzolja az egész cockpitet (CaptainSim főleg!), addig a NGX esetében spot-ról vc-re váltáskor gyakorlatilag csak "visszavillan" a cockpit, semmi textúratöltögetés, kopasz poligon nincs egy pillanatra sem. Ezt mondjuk határozottan szeretem a PMDG-éknél.
Valamit még akartam csak közben elvesztem a gondolataimban... :D Na majd ha eszembe jut leírom... :D -
#894 Ez egyenlőre virágbolti... De szerintem beruházok rá, mert ezektől a hibáktól független, Nekem tetszik!
Kár, hogy az iFLY nem mozgolódik ezen a fronton...
VGA-ban van előre lépés! Úgy néz ki, hogy a mostani R9 290 re rá kell dobnom egy 100-ast és kapok egy vadi új GTX980Ti-t!
Remélem azzal jobb lesz a helyzet! -
nibron #893 Fehér vagy fekete verzió? Csak azért kérdezem, mert újabban randazzoék pici kis kellemetlenségeket tesznek be a sötét oldal használóinak. Én még nem raktam fel, de ha a fehér is így működik, gondom lesz vele. -
#892 Na itt meg egy 1500-as varióval padlófékkel is gyorsul... Aztán a futó megfogja valamelyest, de mikor a küszöb felett elveszed a gázt, akkor hajlamos a pálya feléig ellebegni, ha üres és kevés a kero...120 nál kicsit feljebb emeled a nóziját, akkor hajlamos elemelkedni! -
#891 Dublin elott ha a tenger felol kozelitenek es suru a forgalom is akkor nyomjak a speedbreaket de csak ugy modjaval, -
#890 itt nincs reload scenery opcio mint fsx ben az segitett a celrepter elott ujra tolteni a sceneryt es ha nem volt nagy textura hiba a memoria se fogyott el.. -
nibron #889 Nem a PMDG-LHBP viszonylatban fogy el a memóriád, hanem inkább PMDG-ORBX-LHBP-REX-STB-STB sok réteg miatt. Mivel én még üzemszerűleg az fsx-et használom, csak újabban kezdtem el a p3d v3.1-essel foglalkozni, ott ez a probléma sokkal keményebben jelentkezik. A p3d alapja sokkal több memóriát hagy az addonoknak mint az fsx. Szóval én úgy oldottam meg, hogy amikor pmdg-el repülök akkor kikapcsolom az orbx-et legalábbis néhány rétegét. A szimulátornak a lokális környezetben mindent be kell töltenie még ha nem is jeleníti meg és ezt mind a dinamikus memóriából kell foglalnia, nem feltétlenül ugyanabban a sorrendben és címelosztással mint az aktuálist megelőző repüléseknél. Ezért van úgy, hogy az egyik repüléskor csilingel, a többinél pedig nem, esetleg elszáll. A különböző repterek is más-más technológiával készültek, a tartalmuk is más és ezért előfordul, hogy köszönőviszonyban sincs két reptér foglalásai. Mind sorrendben, méretben, időrendben stb. pl. ha ugyanazon a reptéren ugyanazt csinálod, joggal hihetnéd, hogy ugyannak kell történnie, de ez távolról sem igaz, mert pl. ha a felhőből az egyiknél 5db pamaccsal több van, már nagyobb a foglalás. és ott vannak még a fények meg amúgy minden. Tapasztalatom szerint az fsx-nek és a p3d-nek is ha PMDG gépet használsz legalább 1.5 GB helyre van szüksége ahhoz, hogy ezeket a változó helyzeteket jól meg tudja oldani. Ha kisebb géppel nyomulsz (nekem a realair B60 a referencia, mindig azzal tesztelek) akkor nem kell ennyi, de ott is számolni lehet a csilingeléssel 500MB alatt. Ezenkívül ha kihasználod közel a teljes memóriát (VAS) akkor bejön az életedbe egy másik probléma: a lassulás vagy szaggatás. Ugyanúgy mint amikor a windows memóriát elhasználod és maga a windows is lelassul. Ugyanazon ok miatt. És akkor még nem beszéltünk a memóriaszivárgásról. Az orbx-nál biztos van amikor útvonalat repülsz, rexnél és loww-nál nem igazán, mindkét pmdg szintén kiegyensúlyozott (legalábbis ha nem váltogatsz folyton külső és belső nézet közt), lhsim-es lhbp-m pedig nincs p3d alatt, nem is lesz, mert amin most kísérletezek az usa-ba lesz demógép. -
#888 Na akkor ma én is kipróbálom a 777-et! :) Nálam eddig nem volt OMM hiba... -
#887 Igen, én is erre az eredményre jutottam az ügyben.
Talán nem véletlen, hogy ORBX-éknál nincs egy deka téli privjú kép sem erről a reptérről... -
#886 Köszi az infókat!
Kipróbáltam ezt a projectFLY cuccot is, bár újdonságot nem tudtam meg belőle, de igazolást nyert a feltételezés.
Közben a Te gondolatmeneted továbbfűzve, arra gondoltam, hogy akkor ilyen alapon gyakorlatilag mindenkinek hasonló problémával kellene szembesülnie aki PMDG 777 - LHsim LHBP-t használ... Akinek kevesebb a rendszermemóriája, annak azért, akinek meg több, annak meg a Windows/P3D hülyesége miatt.
Érdemes volna kipróbálni az itteni topiktagoknak, náluk mit mutat ez a dolog vajon?
További érdekes megfigyelésem, hogy ha LOWW-ről indulok, ott 79-82% alapból a memóriahasználat, mire LHBP-re érkezem, felkúszik 90-92-re a reptér előtt 10-15NM-re, majd a final-en még 1-2%-al feljebb, és elkezd a Windows csilingelni, a projectFLY meg riasztani. Bár most legutóbb nem halt be a P3D, le tudtam szállni nagy csilingelések közepette, gondoltam tovább feszítem a húrt, és eltaxizom vissza a SkyCourt elé. Mire odaértem, a csilingelés abbamaradt, a memóriahasználat pedig visszament 90%-ra... De a külső nézeti textúrákat már nem tudta betölteni a gépre teljes egészében, csak az orr-részre. A sceneryből viszont nem hiányzott semmi.
Viszont! Ha újraindítom az egész P3D cuccot, és eleve LHBP-re teszem ki magam a 777-el, csak 72%-os lesz a memória foglaltsága! Magyarán repülés közben nem űriti a felesleget vagy a 777 vagy a P3D vagy a Windows... Gyakorlatilag e tekintetben nincs két egyforma repülés, például legutóbb az NGX már nem is csilingelt...
Aztán lerepültem ugyan ezt az utat az AS A321-el is, az sem csilingelt - bár nem is olyan bonyolultságú cucc mint a 777, ez tény.
Közben konzultáltam egy haverral is süllyedés ügyben, aki eléggé kompetens, régebben a Malévnél volt NG-n, most meg az Etihad-nál 777-en, szóval adok a szavára :) és szerinte is valami elkefélés lehet az NGX-nél e tekintetben. Azt mondta, természetesen szoktak spoilert használni, de nem 10 útvonalból 10x.
Idézem:
"Hat attol fugg, milyen a profil, meg hogy fúj a szél. Az tény (és minden Boeing ilyen, legalabbis az a ketto amit eletemben repultem), hogy VNAV PTHban probalja tartani a kiszamitott path-t a kiszamitott sebivel. De ha nem sikerul, akkor a path az elso! Mi ebbe rendszeresen belefutunk itt az Abu Dhabi TMA belepopontoknal (BOXAK, NOBTO). Nyithatjuk a spdbrk-t, kulonben nem lassit le 250re. Megprobal de nem tud "
Szóval, bugos a cucc, leszögezhetjük. De lendülök át rajta, míg (sajnos) a sötét oldalról vagyok kénytelen beszerezni a portékát.
A taxizásos dologban is tökre egyet értünk, e tekintetben a 777 valóban sokkal jobb! Azzal élvezet még gurulni is! -
nibron #885 Itt valszeg be lennének fagyva a tavak. Ha kikapcsolod az orbx-ban, szerintem eltűnik. Ha jól értelmeztem ez vmi újabb technika náluk, lehet kicsit még csiszolgatni kell.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.24. 00:27:04 -
nibron #884 FADEC
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.24. 00:05:14 -
nibron #883 Itt a VAS fogyott el. 32 bites az alkalmazás tehát a legnagyobb címezhető terület 4 GB. De azt nem lehet kihasználni, max. 3GB lehet, de azt csak akkor ha a bcdedit-el engedélyezed. windows-ban az alapértelmezés 2.5GB. volt már sokszor szó róla. Van egy "ProjectFLY Pilot Tools" nevű eszköz, grafikus képernyőn is működik, tehát repülés közben monitorozni tudod a cuccost. Előtte azért volt a giling-galang, mert a memóriallokációk nem sikerültek. Textúra esetén ezzel még nincs probléma, de ha vmi kritikus dologhoz nem sikerül területet kiutalni, akkor már csak ez az üzenet van.
Süllyedésről: A nagyobb vasakon süllyedéskor eleve használni szokták a spoilert, főleg hátszélben. A ngx-nél talán kicsit elmérték a dolgot, de nem olyan vészes, én kifejezetten szeretem így. Ami viszont igencsak idegesít az ,hogy taxizáskor a throttle-t kicsit megpöccinted és gurul mint állat. 777-esnél ez is tök jól meg lett csinálva, odafigyeltek többek között arra is, hogy a gépnek van súlya. Még az aszimetrikus tolóerőszabályozás is tök jól működik.
Azért pörög a hajtómű mert a biztonságos működéséhez adott mennyiségű levegő kell. Minél közelebb vagy a tengerszinthez, és/vagy minél optimálisabb az idő annál kisebb ez a minimum. Ha repülési magasságon leáll a hajtómű, akkor ott ugye elvileg nem lehet újraindítani, mert a felpörgetéshez nincs akkora levegőmennyiség és az apu-t sem lehet elindítani a ritka és hideg levegő miatt, tehát le kell süllyedni és ott kell apu-val vagy anélkül elindítani. A legfrissebb pmdg777-esnél az elektronikus vészhelyzeti checklistben szerintem már így van benne.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.23. 23:11:18 -
#882 Akkor jó! Köszi!
Nem keresem a megoldást tovább, azt hittem, csak nálam ilyen randa...:) -
#881 Megnéztem neked ezt a recéződést... Nálam is olyan.
De szerintem ez nem élsimítási probléma, hisz a szárnykilépő meg tök jó. Itt valami textúra-formátum bibi lehet inkább szvsz. -
#880 Én most direkt nem tettem fel Orbx-ot...
Ezt az Ausztriát akarom most kipróbálni, és ha bejön, akkor át teszem a székhelyem LOWW-ra, amíg LHSim nem csinálja meg a telepítőket...:( -
#879 Én még nem.
Legutóbb a Meigs Field-et néztem...na hát ORBX-éknél is vannak azért anomáliák...
Ez pediglen itten a Fertő tó volna, ORBX módra...
-
#878 Austria Professional HD - East próbálta már valaki? -
#877 A DES-be tudtommal csak a sebi limitet lehet beállítani...
Itt meg egyértelműen az van, amit Te is mondtál, hogy a tolóerő nem megy vissza alapra,(azért gondolom,hogy nem mi rontunk valamit, mert amennyiben A/P nélkül repülünk, akkor is meg van ez a jelenség) hanem 30-32%-on marad, az meg elég a gyorsuláshoz, de mindjárt hívom a Krauth-ot, hátha mond valami jó irányt, amin elindulhatunk...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.01.23. 14:59:37 -
#876 Igen, ez nálam is van az NGX esetében. Ha nem nyitom rá a spoilereket, akkor utazóról süllyedve folyton elgyorsul. De lehet én csaszek el valamit, a DES menüjében, mert azt viszont megfigyeltem, hogy nem veszi le teljesen a gázt sosem, olyan 30-32% mindig rajtamarad - gondolom ezért is gyorsul... Na, erről azért majd még megkérdezek egy Boeinges havert...
Bár a 777 gyakorlatilag majdnem ugyan az a rendszer, ugyanúgy programozom fel repülés előtt mint az NGX-et, és érdekes módon az tökéletesen tartja a descent path-on a sebességet. Szóval nem kizárt hogy én bénázok el valamit, itt meg még reklámozom is...
Ezt a fűrészfogazást meg mindjárt megnézem. -
#875 Talán így?!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.01.23. 13:20:50 -
#874 Nem tudom, de tegnap LOWW-LHBP útvonalon finálon nekem is bele kellett nyúlnom! Már BP433-nál láttam, hogy valami nem ok... 31R volt meghatározva érkezésre. A megközelítés az utolsó fordulóig rendben ment, azt leszámítva, hogy teljes SpeadBrake-l kellett ereszkednem, hogy az 1400-1500 variónál tartani tudjam a sebit, mert a tolóerő automat időben elvette a hajtóműveket, csak ép lassulni nem akartunk!
Aztán finálon már láttam, hogy ebből 31R semmi esetre sem lesz, gondoltam sebaj, megyünk 31L-re...
Aztán mint kiderült oda se, ill kisebb segítséggel! Ugyan is 31L küszöbtől kb 1000 méterre értünk volna földet az ILS segítségével.
Így bele kellett nyúlnom és leválasztani az A/P. Szóval vannak itt is érdekes dolgok! -
#873 Ha már problémák...a minap az alábbi hibaüzenet fogadott:
Előtte már hallani lehetett a tipikus windows hibaüzenet-csilingelést a háttérben. Most ilyenkor a video- vagy a rendszermemória fogyott vajon el? Az előbbiből 2 az utóbbiból meg 8GB van... A grafikai beállításokhoz sem nyúltam régóta, videokártya driver sem frissült, és eddig nem volt ilyen problémám. Teszteltem PMDG 737-777-el LOWW-LHBP útvonalon, az előbbivel még le bírtam szállni nagy csilingelések közepette, a 777-el már - mint ahogy a képen is látható - már a final-en meghalt a P3D.
Ha pl. default Párizs reptérről megyek a 777-el FlyTampa LOWW-re, ott semmi probléma, minden vajsima...
Hja, és mikor a 737-el érkeztem LHBP-re, a 31L ILS valahova a 13R küszöbére vitt volna... Eddig ilyen hibám se volt... Most akkor WTF? Várjak egy újabb, még stabilabb szimulátorra?! -
#872 "8x élsimításon Nálatok is szálkás még a kép."
Honnan tudod?
Amúgy nem látni semmit a képeden mert kicsi a felbontása. Legalábbis én nem látok semmit.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.01.23. 11:35:18 -
venyolc #871 v1.30-cal is ugyanolyan, FSX-SE-t választottam telepítéskor.. Az előzőt unistalláltam, ráadásul IObit Uninsatallerrel, ami kiszedi az összes maradék fájlt is. Már a billentyűzetet is kicseréltem:)