10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• nibron
    Nálam is voltak microlaggok, de 2GB videóram felett megszűntek. De eddig csak a REX textúrákat raktam fel, tehát ha feltenném az orbx-okat, azzal már teljesen kihasználná ill. meg is haladná a 4 gigát, és úgy már könnyen lehet, hogy ott is laggolna. Most direkt HDD-el teszteltem. A mostani teszt lényege az volt, hogy egyrészt mennyire igaz ez a GPU-CPU dolog, a másik pedig, hogy milyen cpu és gpu kell normális futáshoz. Az most már látszik, hogy míg az FSX esetében tulajdonképpen mindent a proci végzett és ezért a lehető legerősebb cpu mellé elég volt egy közepes videókártya, itt egyáltalán nem így van, sőt inkább fordítva. Egy régebbi procival ki lehet hajtani egy mostani erősebb videókártyát. Ha kicsit szigorúbban nézzük, ez a szim most érte el az early access állapotát, mivel a dx11 igen csak erőforrás igényes az olyan megjelenítésekkel szemben amelyek minden egyes frame-t újrarajzolnak. Azok a játékok melyek mondjuk egy 2GB-os (full HD-t ez alatt balgaság használni dx11-el) közepes erősségű vga kártyán megfelelő fps-el futkároznak, ott a megjelenítés változásra optimalizált, hasonlóképpen mint a videostreameknél.

Lehet nálad úgy néz ki, hogy a teljes gép megakad egy pillanatra? Mert ha igen, akkor az elég kellemetlen. Én mondjuk eléggé butuska vagyok ATI ügyben, de az NV-nél amikor utoljára ilyet láttam, akkor a teljes gépet újraépítettük, mivel csak úgy összevágták a gépet, semmi sem passzolt össze. Hardveres kolléga már azon is elcsodálkozott, hogy egyáltalán bebootolt. Pl. a RAM típus szerint nem is működhetett volna abban az alaplapban. A gépet egyben nem is lehetett eladni, csak alkatrészenként. De lehet, hogy kevés a videoram. Elvileg dx11-et használ a p3d, bár nem hinném, hogy teljes mértékben, ennek azért pár dolog ellentmond. Inkább olyan dx10-11 kombó. A ram mennyiségét legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, hogy drasztikusan leveszed a felbontást és ablakba teszed. Ha nem szűnik a lagg akkor valszeg valamilyen töltési hiba.