5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#790 Bekapcsoltam a HT 84-es A.M. -l és így megint nem jó! A gpu is ugrál és a cpu is csak 50% körül poroszkál!
Ami biztos, hogy tuti itt lesz a hiba!
Csak akkor pl a BenchMark miért laggol? Bár azt le@om, csak hajt a kiváncsiság!
-
#789 NA!
Most 84 re állítottam, most meg GPU limit van, de eddig ez a legjobb!
A GPU majdnem egyenletesen megy! A laggok is mondhatni el tűntek!
-
nibron #788 A HTT-t nyugodtan engedélyezd. Az összes szimnél az affinitást lehet állítani. És a 84-es affinitás az a HTT-sre értendő. Mert ha bios-ból tiltva van a htt, akkor affinitásnak 0x0E-t kell írni. tehát 14-et. Nem azt mondtam, hogy állítsd alapra, hanem hogy ne kézzel húzd, bízd a biosra. Nálad asszem az OC key technológia szolgál erre. -
#787 Ja és így néz ki a GPU...
-
#786 A HT nálam egyáltalán nincs engedélyezve... Azzal még rosszabb volt!
A CPU meg 50c' megy atom stabilan, eddig semmi nem akasztotta meg.:)
Viszont az FPS-n hozott vagy 15-t biztos, mert alapon csak 3.6GHz megy... De ha azt mondod, hogy állítsam alapra, akkor már megyek is a BIOS-ba. Bios, az utolsó van fent!
Most így néz ki a CPU használat.
-
nibron #785 Basszus. Adva van egy 4 magos htt-s proci. Ha itt az affinitásnak 256-ot állítasz akkor annak nincs értelme. De a 128 még értelmetlenebb. Állítsd be a 84-et mert azt kell.:) Magyarán a sim a 1.2.3 magok logikai 0-ás processzorát fogja használni. A 0. magot pedig meghagyja a többi processnek. A cpu használatot mindig a fizikai magokra kell nézni.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.14. 17:16:13 -
nibron #784 Kicsit utánanéztem az alaplapodnak. Kiderült, hogy nem dual channeles, hanem quad.:) Tehát 4 modullal lenne az igazi. Az a baj, hogy ilyennel még nem találkoztam, tehát most kissé tanácstalan vagyok, hogy hogy lenne jó, de az tuti, hogy optimális a 4 lenne. Meg kellene nézni a bios-ban, hogy lehet-e állítani a memóriakezelés módját. Elvileg a legjobb jelen esetben a triple channel lenne mivel 3 modulod van.
VGA-ról. Ami biztos az, hogy amikor megvetted, akkor még csak pcie 3.0 ready volt. Magyarán a hardware fel van készítve a pcie 3.0 kártyák kezelésére, de ahhoz, hogy a bios ténylegesen kezelje, frissíteni kell. Tehát légyszi ellenőrizd, hogy a bios a legfrissebb-e. Azonkívül a procit teljesen felesleges 4.8-on tekerni, vedd vissza alapra, a mai ilyen típusú alaplapok eleve támogatnak "gyári" húzást az bőven elég kell, hogy legyen. Nekem pl. az i7-2600-as procit ami ugye 3,4GHz-es az alaplap 4.1-re húzza fel úgy, hogy nem lépi át a procihoz rendelt teljesítményt (95W) és semmi mást sem így elvileg nem fordulhat elő, hogy bizonytalan lesz a gép működése.
Azért a 2600-as procit írtam, mert nálam ezzel is teljesen jól megy a p3d 3.1, a gtx970 4gb-os vga-al. Pedig az alaplap csak a pcie 2.0-ig támogatott tehát a vga adatátviteli sávszélessége is a 2.0-hoz igazított. -
#783 A legtöbbet eddig az AffinityMask 256 ról 128 való csökkentése jelentett!
Eddig 256 volt most 128 és simább lett!
Igaz az FPS kb 10 esett és a CPU használat 95% ról 55-60 ra esett vissza!
Most nézem a szűrök kikapcsolását... -
#782 framerate locked? ha kikapcsolsz minden effektet es filtert a driverben no AA, no AF akkor mi a szitu? -
#781 Kiszedtem azt a modult...A sebességet vissza vettem 1600mHz-re, de ugyan az a helyzet!
A default reptéren Bonanzaval 45-50 az FPS és amellett mintha diafilm lenne.
A CFG-ben csak az AffinityMask van beírva, a többi rész eredeti. -
nibron #780 nekem is vga problémának tűnik. de a különböző memória modulok csak problémákat okoznak, ezért kértem, hogy vegye ki. ki tudja? amúgy télleg elég a 16giga. a vga-nak pedig csuklóból kellene tudnia kezelni a p3d-t. Az a fésű kicsit érthetetlen. nekem egyenletes. esetleg a ram sebességét vedd vissza 1600mhz-re, annak elégnek kell lennie. csak próbából
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.14. 15:01:53 -
#779 nekem vga nak tunik a millio ram nem segit szerintem nem is hasznalja mas, persze ha egyszerre tobb dolog is fut akkor segithet de 16gb nel tobb ezekbe tok felesleges, a VRAM is elég elvileg, lehet driver nel jelentkezik a gond mert ezzel a konfiggal nnek hasitania kene
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.01.14. 14:57:20 -
nibron #778 Igen többek között erre írtam, hogy kivitelezhetetlen. Még a G940 igencsak profi gázkarján is.:) -
nibron #777 Hát főleg azon a pénzen. Arról nem is beszélve, hogy azért már öreg róka. -
#776 GTX980 al fixed 30FPS :))) hat igen azert már már vicces sajnos a gépigény https://www.youtube.com/watch?v=gX4P7RfH-AM de még mindig jobb mint FSX nél.
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.01.14. 14:51:08 -
nibron #775 Hát ha így szaggat, tipikus töltési hibának néz ki. Próbáld meg alap scenery felett. Ha jól értettem, volt 4 db 8 gigás ramod, amiből az egyik elment az örök vadászmezőkre, így tehát maradt 3. Tehát van egy pár multiban és egy singleban. Vedd már ki azt az egyet. Melyik p3d-ről beszélünk? A legfrissebbet használom, de fel van telepítve a 2.5 is, de csak portolás miatt. -
#774 Te ha már ilyen szépet osszeraktál es csak Flightsim en biztos csak NVIDIAT vettem volna. -
#773 fsx en megtudod oldalni az egy Axison levo throttle es reverse dolgot is siman FSUIPC vel, de en nem szerettem mivel sokkal rovidebb lett igy az utja a throttle-nak illetve saitkes szar potik miatt az a hely ahol a throttle mar nem throttle hanem reverse az neha ugralt -
#772 :)) -
nibron #771 Hát a reverse elég faramuci dolog. Eredetileg úgy találták ki, hogy a throttle alsó részén működjön, de az ugye kivitelezhetetlen. Én úgy oldottam meg, hogy a gázkaron nincs reverse, az fsuipc-ben a T3 gombra rátettem az f2 billentyűt repeat módban, a gomb release-ra pedig az f1 billentyűt. Eredetileg az R2 csúszkára szerettem volna tenni, de az még nem sikerült. Nem is nagyon küzdöttem vele, mert inkább kisebb propokkal tolom. A T4-en van a toga. Az fsuipc egy kötelező darab amellett, hogy olcsó minden fillért megér. Már egyre több addonnál kötelező, csak ott az ingyenest kapod.
A sorrendre általában a problémák kiszűrése miatt van szükség.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.14. 14:42:11 -
ViktorEcho #770 4 gigás a GPU-m.
Megmondom őszintén én nem is gondoltam erre, hogy sorrendbe rakjam őket, mert úgy rakom ahogy megveszem, meg ahogy pénzem van rá :) Szal először az ASN-t raktam fel, aztán LHBP, utána MyTraffic-ot, végül (és egyelőre, mert fizuig várnom kell :D) az A320-ast. Most így jól bevásároltam 2 nap alatt, tartok egy kis szünetet, hogy fellélegezzen a bankkártyám :D De ha összegyűjtöttem mindent, akkor megpróbálom ezt a sorrendet, amit írtál, kíváncsi vagyok.
Nekem nagyon bejön ez a G940, kicsit macerás a beállítása, de nem bántam meg, hogy megvettem. FSUIPC-t nem ismerem egyelőre, úgyhogy elég a P3D beállítás is, viszont a reverse thrust-ot nem tudtam beállítani. Ráraktam egy gombra a throttle-n, a billentyűzet F2-je mellé, de nem megy. Lehet mégis kellene nekem is az FSUIPC :) -
#769 Nem! Tök komolyan...!
Ezeket még nem próbáltam...
Ezt a gépet direkt P3D hez raktam össze és semmi más hibára nem tudok már gondolni, csak a kurva AMD helyett kellett volna valami ződ karit venni.
Nézd meg pl ezt a videot! Bár itt alacsony ezeknél a beállításoknál az FPS, meg itt volt driver hiba is, de most van 25-45 FPS és ugyan így akad!
-
nibron #768 Szerintem szívatsz. Bocs de hirtelen ez szaladt ki. azért nem komoly.
Másik játékprogi ami dx11-et használ? Mióta kijött, nekem a GTAV full grafon. Ott mi a helyzet akkor mikor pl. gyorsan körbe forogsz jobbra-balra teljes körökben? Vagy pl. a teljes mapon a lehető legnagyobb sebességgel átrongyolsz. Esetleg az ARMA3 az eléggé hasonlít a szimekhez.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.01.14. 13:53:57 -
#767 Igen, de azért ott sokkal simább!
Természetesen a W10x64 SSD és az FS9 is külön SSD, valamint a P3D is külön SSD-n lakik. -
nibron #766 hdd? fs9-nél is laggol? Az igen. Ott legalább 10 éve láttam utoljára laggot. -
#765 32GB volt, csak egy 8GB modul ledobta a láncot...
A CPU egy i7 3820 4,8GHz mozgatva.
Lap: Asus Rampage IV Extrem
VGA: Asus R9 290 DCII alapon.
RAM Corsair Vengeance 1866MHz 9-10-9-27
Táp: FSP 1200W
Most raktam fel a 16.1 drivert ami drasztikus FPS növekedést hozott. Az összes driver végig próbáltam, de mindegyikkel ugyan az a helyzet!
FSX-t nem használok, de az fs9-nél is meg van a mikrólag, de ott annyira azért nem észrevehető. Ott pl az FPS limiter 22 re állítva elég jól kezelte ezt a típusú akadozást. A P3D-nél nem vettem észre hogy bár mit is használt volna! -
nibron #764 És ha drivert cserélsz? Mert ugye az ATI kb. 20 éve nem tud egy éppkézláb drivert összerakni. Ez az egyik oka amiért mára már teljesen szakítottam velük. Szívattak már eleget. A P3D alatt ezért nulla a tapasztalatom. Remélem az is marad.
FSX alatt is megvan ez a gond? Mert ha nincs, akkor csak a vga körül lehet a bibbentyű.
Írd már le röviden a konfigodat. Én a 24GB ramból kivenném azt a két db 4-est modult, a belövés idejére. Bőven elég a 16 giga. -
#763 Nem, nem a teljes gép akad meg, legalább is a CPU grafikonon semmi nem látszik...
A GPU load grafikon viszont olyan mint egy fésű! Egyik pillanatban 0 aztán 100, a következőben megint 0 aztán 60 sé megint 100%!
A vga-n 4GB ram van a gépben meg 24GB. Szóval ennek elégnek kellene lenni!
Azon gondolkodok, hogy videora veszem BenchMarkot többször és megnézem, hogy ugyan ott akad-e meg... -
#762 :)))) -
nibron #761 Erre a konfigra nyugodtan felrakhatod az fsx-et. Nekem is hasonló van, simán fut. De hát ugye látványban sehol sincs ehhez. Meg hát ugye a szokásos programhibákkal meg kell küzdeni.
P3D-re is kb. ugyanazok a tapasztalatok. Mennyi videoram van a kártyán? Én a telepítési sorrendet gpu-tól, cpu-ig próbálom követni. Tehát először azokat az addonokat rakom fel, amik inkább a grafikára terhelnek valahogy így: REX Texture Direct with soft clouds (sztem ez most a legtutibb időjárás csomag de csak textúrákat tartalmaz), ORBX alapcsomagok, ORBX repterek, flytampa repterek, aerosoft repterek, pmdg repcsik, traffic csomag (én is a mytraffic 6-ot használom, de egyenlőre csak fsx-hez), többi repcsi. A többi addon meg még nincs. Hogy szuperál a G940? Szerintem az eddigi legjobb vezérlő, bár az R2 poti azért típushibás, ki lehet javítani de csak a gar. lejárta után. Mindenképpen érdemes FSUIPC-t használni hozzá, főleg ha több gépet használsz. -
#760 Várjuk öket...:)
FlayTampa v2.7 rakd fel! Na nálam most az a kedvenc! :D
-
ViktorEcho #759 Tegnap csináltam egy próbafelszállást, eddig a beállításokat tesztelgettem, meg jó sok idő elment a MyTraffic 6-tal ugye :D Na de a lényeg. LHSim Budapest van fent csak scenery addon-ként (meg a MT6), Aerosoft A320-assal mentem egy kört a földön a reptéren, aztán felszálltam körbe a város felett. Hát mit mondjak... Én még nem láttam a P3D-t élőben ez előtt, FSX SE volt az utolsó, igaz nem ilyen configon, amim most van, de hát én nem hittem a szememnek. Grafika maxra húzva, FullHD felbontással, meg sem nyikkan. Nincs microlagg, semmi akadás, olyan simán ment a kép, hogy azt hittem kifolyik a monitorból. ASN-t használok az időjáráshoz, az is működött, féltem, hogy kicsit behúzza majd, de nem. Lehet ez nektek nem nagy dolog, de nekem óriási, mert én így még nem láttam a szimulátorom :D Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy látva az FSX-et, vagy az SE-t és ezt, nálam egyértelmű a dolog. Lehet, hogy még nem tökéletes, de mindenképp jobb, mint az FSX. Persze kiegészítők terén még várni kell sokat gondolom, de én inkább várok. Fájó szívvel, de soha többé nem kerül fel a gépemre az FSX.
Képeket még nem lőttem (elfelejtettem...), de ma mindenképp beszúrok egy-kettőt :) -
nibron #758 Nálam is voltak microlaggok, de 2GB videóram felett megszűntek. De eddig csak a REX textúrákat raktam fel, tehát ha feltenném az orbx-okat, azzal már teljesen kihasználná ill. meg is haladná a 4 gigát, és úgy már könnyen lehet, hogy ott is laggolna. Most direkt HDD-el teszteltem. A mostani teszt lényege az volt, hogy egyrészt mennyire igaz ez a GPU-CPU dolog, a másik pedig, hogy milyen cpu és gpu kell normális futáshoz. Az most már látszik, hogy míg az FSX esetében tulajdonképpen mindent a proci végzett és ezért a lehető legerősebb cpu mellé elég volt egy közepes videókártya, itt egyáltalán nem így van, sőt inkább fordítva. Egy régebbi procival ki lehet hajtani egy mostani erősebb videókártyát. Ha kicsit szigorúbban nézzük, ez a szim most érte el az early access állapotát, mivel a dx11 igen csak erőforrás igényes az olyan megjelenítésekkel szemben amelyek minden egyes frame-t újrarajzolnak. Azok a játékok melyek mondjuk egy 2GB-os (full HD-t ez alatt balgaság használni dx11-el) közepes erősségű vga kártyán megfelelő fps-el futkároznak, ott a megjelenítés változásra optimalizált, hasonlóképpen mint a videostreameknél.
Lehet nálad úgy néz ki, hogy a teljes gép megakad egy pillanatra? Mert ha igen, akkor az elég kellemetlen. Én mondjuk eléggé butuska vagyok ATI ügyben, de az NV-nél amikor utoljára ilyet láttam, akkor a teljes gépet újraépítettük, mivel csak úgy összevágták a gépet, semmi sem passzolt össze. Hardveres kolléga már azon is elcsodálkozott, hogy egyáltalán bebootolt. Pl. a RAM típus szerint nem is működhetett volna abban az alaplapban. A gépet egyben nem is lehetett eladni, csak alkatrészenként. De lehet, hogy kevés a videoram. Elvileg dx11-et használ a p3d, bár nem hinném, hogy teljes mértékben, ennek azért pár dolog ellentmond. Inkább olyan dx10-11 kombó. A ram mennyiségét legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, hogy drasztikusan leveszed a felbontást és ablakba teszed. Ha nem szűnik a lagg akkor valszeg valamilyen töltési hiba. -
#757 Én most pont a GPU-val küzdök szokás szerint...
Lehet le kellene cserélnem egy zödre!
Zsinórba ATI-k vannak, de most is kínlódok ezzel a micrólag dologgal.
De az az érdekes, hogy a Benchmark is laggol! A GPU töltése meg 0-60-100 között ingadozik! Mikor laggol, akkor pont mindig "0"-n van! -
nibron #756 Tesztelgettem kicsit. Felraktam egy régebbi gépre i7-2600, 16GB ram, GTX560Ti 1GB. Csak az alap program futtatása minden probléma nélkül ment. Rátöltöttem a REX legutóbbi textúráit legdurvább minőségben, ezzel már rendesen akadozott, és örömmel láttam, hogy a cpu ahol az affinitás 84-re volt állítva, tehát a hátsó 3 magot használja, mind a 3 magon kb. 50% körüli volt. Ezzel szemben a gpu 100%-on pörgött teljes memóriakihasználtsággal. Tehát örvendetes dolog, hogy a fejlesztő fiúk azért szépen lassan átterhelik a gpu-ra a ráeső dolgokat. Ezután megnéztem egy gtx970 2gb-es kártyán amiből csak 1 giga működik, majd egy ugyanilyen de 4GB-os kártyával. És szintén örömmel láttam, hogy a videókártya memóriájában szépen becachelik a közelmúltban használt textúrákat. Amit még le kellene tesztelni az, hogy mit szól a HT technológiához, csak azt még nem igazán találtam ki, hogyan is lehetne. A mostani 3 magos teszteknél azért az már látszik, hogy lassan megtanulnak multithread-es alkalmazásokat írni. Az már más kérdés, hogy a más gyártóktól származó addonok, ahol natív kódolt részek vannak, azok mennyiben teljesítik a többszálas technológiát. Ha ott bármelyik modulban bibi van, akkor az elronthatja az egész alkalmazást.
Lassan foglalkozhatnának a 64 bites technológiával is, hogy a memóriagondok is megszűnjenek végre.
Úgyhogy mérhetően teljesen igaz, hogy a gpu sávszélességének, a videóram méretének és sebességének mostmár rettentő nagy szerepe van a szimulátor futásában (nemúgy mint az FSX-nél). A cpu sebességének ill. a számítógép művelet végrehajtási sebességének pedig globális kihatása van minden futtatott alkalmazásra nemcsak a szimulátoréra. Azért ha minden grafikai feladatot le tudnánk venni a cpu-ról (ami ugye nonszensz), akkor is maradna még elég számolgatni való a cpu-nak, az eseménykezelésről pedig már nem is beszélve. Tehát ha felhúzod a procit evidens, hogy megemelkedik az fps, mert effektíve gyorsabb lesz a géped, de ami igazán változott az FSX óta az, hogy míg az FSX-nél ha beraktál egy jobb vga kártyát akkor ott nem igazán történt semmi, itt pedig elég sok minden. Pl. a fentebb említett gépen a REX-el tegnap loww-lszh útvonalon elég felhős időben a felhőben repülve 7-16 fps volt. Miután csak annyit tettem, hogy kicseréltem a vga kártyát 970-re, nem volt 40 fps-nél kevesebb. Viszont itt a proci már nemcsak 50%-on ketyegett, időnként belevert a 100-ba. Az 570Ti-t viszont a proci azzal az 50%-al úgy telepumpálta adattal, hogy nem tudtam lerepülni az útvonalat, valahol Salzburg után lefagyott a vga és csak szoftveres resettel tudott kijönni belőle. -
#755 Jöhetnek róla képek...!!! -
#754 Akinek ATI vga-ja van, az feltétlen frissítsen a "Crimson 16.1" drivrre!!!!!
Kb 6-8 FPS a hozadék! -
ViktorEcho #753 Végül meg lett a probléma oka... nem rendszergazda módban indítottam a P3D-t (amatőr...)
Igazad van egyébként. Csak nálam a lustaság győzött, nem volt kedvem utánajárni, hogy hogyan is kell használni azt, ami nálad megy pl. :) -
#752 Ez ezért elég ütős...
-
#751 Hát nekem soha meg sem fordult a fejemben hogy fizetős AI trafficot használjak. Véleményem szerint az ingyenesek is legalább olyan jók, ugyanolyan jól - ha nem jobban - skálázhatók, ráadásul nem rakja tele a vinyót több GB repcsivel, aminek a 3/4-ét soha a büdös életben nem látom úgy sem.
Úgyhogy én azt csináltam, hogy leszedegettem az ismertebb európai légitársaságokat a WoAi-ról, és szépen fölpakoltam őket. Aztán még kiválogattam pár amcsi társaságot is, ha netántán arrafelé vetődnék, ott se legyen üres a placc.
Jelenleg alig 1 Giga az IA röpcsik helyigénye, és megfelelően zsúfolt az összes európai és jenki reptér. Semmi problémám az AI traficcal, szépen repül mindenki mindenhova.