| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
nibron #756 Tesztelgettem kicsit. Felraktam egy régebbi gépre i7-2600, 16GB ram, GTX560Ti 1GB. Csak az alap program futtatása minden probléma nélkül ment. Rátöltöttem a REX legutóbbi textúráit legdurvább minőségben, ezzel már rendesen akadozott, és örömmel láttam, hogy a cpu ahol az affinitás 84-re volt állítva, tehát a hátsó 3 magot használja, mind a 3 magon kb. 50% körüli volt. Ezzel szemben a gpu 100%-on pörgött teljes memóriakihasználtsággal. Tehát örvendetes dolog, hogy a fejlesztő fiúk azért szépen lassan átterhelik a gpu-ra a ráeső dolgokat. Ezután megnéztem egy gtx970 2gb-es kártyán amiből csak 1 giga működik, majd egy ugyanilyen de 4GB-os kártyával. És szintén örömmel láttam, hogy a videókártya memóriájában szépen becachelik a közelmúltban használt textúrákat. Amit még le kellene tesztelni az, hogy mit szól a HT technológiához, csak azt még nem igazán találtam ki, hogyan is lehetne. A mostani 3 magos teszteknél azért az már látszik, hogy lassan megtanulnak multithread-es alkalmazásokat írni. Az már más kérdés, hogy a más gyártóktól származó addonok, ahol natív kódolt részek vannak, azok mennyiben teljesítik a többszálas technológiát. Ha ott bármelyik modulban bibi van, akkor az elronthatja az egész alkalmazást.
Lassan foglalkozhatnának a 64 bites technológiával is, hogy a memóriagondok is megszűnjenek végre.
Úgyhogy mérhetően teljesen igaz, hogy a gpu sávszélességének, a videóram méretének és sebességének mostmár rettentő nagy szerepe van a szimulátor futásában (nemúgy mint az FSX-nél). A cpu sebességének ill. a számítógép művelet végrehajtási sebességének pedig globális kihatása van minden futtatott alkalmazásra nemcsak a szimulátoréra. Azért ha minden grafikai feladatot le tudnánk venni a cpu-ról (ami ugye nonszensz), akkor is maradna még elég számolgatni való a cpu-nak, az eseménykezelésről pedig már nem is beszélve. Tehát ha felhúzod a procit evidens, hogy megemelkedik az fps, mert effektíve gyorsabb lesz a géped, de ami igazán változott az FSX óta az, hogy míg az FSX-nél ha beraktál egy jobb vga kártyát akkor ott nem igazán történt semmi, itt pedig elég sok minden. Pl. a fentebb említett gépen a REX-el tegnap loww-lszh útvonalon elég felhős időben a felhőben repülve 7-16 fps volt. Miután csak annyit tettem, hogy kicseréltem a vga kártyát 970-re, nem volt 40 fps-nél kevesebb. Viszont itt a proci már nemcsak 50%-on ketyegett, időnként belevert a 100-ba. Az 570Ti-t viszont a proci azzal az 50%-al úgy telepumpálta adattal, hogy nem tudtam lerepülni az útvonalat, valahol Salzburg után lefagyott a vga és csak szoftveres resettel tudott kijönni belőle.