| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
nibron #3877 az idézetek szerint nekem szerettél volna válaszolni.:))
a személyes tapasztalatom alapján inkább megfordítanám a dolgot. európában sokkal könnyebb érvényesülni, mint mo-n. sokkal tisztábbak a szerződések, egyszerűbb a számlázás/likviditás meg úgy általában minden. nincs probléma az uniós adatbázissal, megfelelően vannak feltöltve, itthon meg állandóan veszekszünk a nav-al, hogy nem adót csalni szeretnénk, hanem nekik hiányzik az uniós partner. a partnerek általában betartják a szabályokat. ha megnézzük a mostani kintlévőségünket, ha tippelnem kellene kb. 80%-a keletkezik magyar ügyféltől, a többi csak a külföldi partner és ebből még lejön ugye az, ami lejárt még nem folyt be, de befog. viszont a magyar ügyfeleink vannak abszolút kisebbségben (tipp: 35-65%). külföldi cégekkel szemben nem jellemző a "pénzbehajtás", magyar cégekkel szemben rendszeres. tény, hogy nehezebb külföldön a ténykedést elkezdeni, de ha elindul sokkal egyszerűbb. és ez nem csak az unióra vonatkozik. viszont a magyar állammal sokkal több problémánk van, amikor külföldre dolgozunk. annyira bonyolult pl. a számviteli törvény, hogy egy németnek képtelenség elmagyarázni, hogy miért néz ki egy neki készült számla úgy-ahogy. vagy, hogy miért nem használunk mo-n előleg/végszámlát, miért nem működik a folyamatos teljesítés és még sorolhatnám.
egy kis sztori, ha már folyamatos teljesítés: mo-n no meg az egész világon a folyamatos teljesítésű számlákat többnyire előre kifizettetik. ezek mögött szinte kizárólag szolgáltatások vannak. egy példa: a szemétszállítást előre kifizeted, hogy elhordják a szemetedet. de nap mint nap találkozol vele, annyira gyakori (pl. az interneted is valszeg így fizeted). 2 évvel ezelőtt nagyon okos kormányzati komák kitalálták, hogy ezzel rengeteget lehet csalni (azt nem tudták megmondani hogyan), és különben is bonyolult. kiötletelték, hogy számlázzuk ezt úgy, mint a normál számlákat (tehát teljesítéskor/után). mondhatni, hogy tök jól megalkották a szabályrendszerét, elfogadható volt. volt azonban egy kis bibi. mégpedig az, hogy az eddigi ügyviteli menetben előre állítottuk ki a számlákat, ezután viszont utólag számlázunk. tehát az átállás alatt a cégeknek nem lesz bevételük. a mi cégünknél a legkisebb számlázási ciklus 3 hónap, tehát túl kellett volna 3 hónapot élnünk. érthető módon a pénzügyi vezetőnk helyből agyfaszt kapott. mivel a mi cégünk nem ügyvitelben utazik, ezért megkértük a könyvelésünket végző céget, hogy valahogy oldjuk meg, mert ez a bevételkiesés a teljes éves bevételünk negyede. és ezt egy akármennyire stabil cég megérzi. a vége az lett, hogy az adóhatóságtól néhány előadó, néhány érintett cég képviselője, és a könyvelőink összeültünk a konf.termünkben. levezettük az adóhatóságnak, hogy ezzel az intézkedéssel, miként vágnak haza néhány ezer céget, meg amúgy mellékesen a komplett költségvetést (mert ugye ha én nem számlázhatok, abból az államnak sincs bevétele). és nem értették mi a bajunk, hiszen ők csak egyszerűsítettek. már én (semmiféle pénzügyi és ilyen irányú végzettségem sincs) próbáltam elmagyarázni táblán lerajzolva, hogy mi a gond. kb. 4 órányi küzdelem után felfogták, hogy mi a gond. annyit mondtak, hogy "hűha erre senki sem gondolt" és elviharzottak. ez volt március környékén, július 1-én lépett volna életbe a törvény. aztán történt még pár ilyen "értelmes" dolog, viszont eddig mi kitaláltuk, hogyan ne menjünk csődbe. teljesen legális volt, de rohadt bonyolult. közeledett a június vége, még mindig semmi eredmény. azután 28-a környékén az egyik fideszes képviselő a parlamentben javasolta, hogy halasszák el a bevezetést. aztán pár hónapra rá úgy döntöttek, hogy hatályon kívül helyezik az egészet.
tehát hiába dolgozol biztos pozícióban, tutkó fizetéssel, stabil cégnél, elég egyetlen rossz döntés, és kalap-kabát. na most ez csak egyetlen példa volt, tudok még jó pár ilyet, és én még csak nem is ezzel foglalkozom. illetve nem ezzel kellene.